Kortsluiting - stekker van het fornuis in de stekkerdoos

Fb1907

  • #1
Hallo, ik ben in het bezit van een klein elektrisch fornuis (2-pits) en gebruik deze in de schuur. Als ik het fornuis wil gebruiken sluit ik hem aan via en stekkerdoos. Echter de laatste tijd ontstaat er kortlsuiting op het moment dat ik de stekker van het fornuis in de stekkerdoos stop.
Ik heb maandan lang geen probleem er mee gehad. Ik heb ook twee andere stekkerdozen geprobeerd, maar met zelfde resultaat. Dit gebeurd ook als het fornuis uitgeschakeld staat. Het fornuis kun je aanschakelen middels twee draaiknoppen.
Als ik het fornuis direct in het stopcontact stop dan is er geen probleem.
Alleen de laatste keer gingen de stoppen er wel door.

Ik heb aan mijn woning een uitbouw en ook daar gebeurd exact het zelfde, maar als ik het boven doe is er geen probleem.

Ik heb in de meterkast een groepenkast, welke uit 8 groepen bestaat verdeeld over 2 groepen van vier. Als ik het fornuis aansluit, dan gaat de hoofdschakelaar naar beneden. Het is dus niet zo dat alleen de groep van de schuur er uit gaat, maar de hoofdschakelaar van bv de witte groepen gaat naar beneden.

Wat zou het probleem kunnen zijn.
 

Kaajee

  • #2
Zal wel de aardlek schakelaar zijn ipv de hoofdschakelaar. Kijk nog eens goed naar de schakelaar of maak een fotootje. Dus je hebt een aardlek probleem. Check de bekabeling (van je fornuis) eens goed. Openschroeven (met stroom eraf) en de kabel/aansluitingen nalopen.
 

Fb1907

  • #3
Ik heb een foto bijgevoegd.
De schakelaars waar de gele pijlen naar toewijzen gaan dus naar beneden. De schuur zit op de linker schakelaar en de uitbouw op de rechterschakelaar.



Ik zal nog van kennisen een soortgelijke fornuis lenen en even kijken of het ook dan doet. Zo niet, zal het wel aan mijn fornuis liggen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dat zijn inderdaad de aardlekschakelaars.
 

Chathanky

  • #5
Het is geen sluiting als enkel de aardlek eruit gaat. Dan kan het zijn dat er vocht in het fornuis zit. Een deffect kan ook.

Bij een sluiting valt een van de groepen uit die aan de bovenkant geplaatst zijn.

Als je klaar bent kun je de kabels ook eens netjes beugelen. :mrgreen: :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu