Koolborstels vervangen bij Zanker CF2056

Mberkelaar

  • #1
De trommel van onze Zanker wasmachine draait niet. De riem is op spanning en de motor is ook niet verbrand. Nu denk ik dat de koolborstels vervangen moeten worden.

Om de koolborstels te vervangen wil ik de motor uit de machine halen. Hier stuit ik echter op een probleem. Ik kan niet bij de 2 schroeven komen die de motor vasthouden. Waarschijnlijk moet ik de behuizing loshalen, maar ik heb geen idee hoe ik dat doe.

Kan iemand mij op weg helpen? NB. De klep bovenop is los en via een gat aan de onderzijde kan ik bij de motor komen. De koppen van de schroeven wijzen achter richting de achterzijde van de machine.
 

Wittenico

  • #2
Je kunt de achterzijde/helft verwijderen. Aan de zijkant zitten 2 dopjes, verwijder deze. Daarachter zit aam beide zijden een schroef, verwijder deze ook. Dan aan de achterzijde aan de onderkant zitten ook 2 of 3 schroeven,verwijder deze. Haal het bovenblad eraf.

Dan zitten aan de bovenzijde aan beide kanten ook nog 2 schroeven die de achterste helft vast houden. Haal deze er ook uit. Dan moet je nog de halve maa waar aanvoerslang en aansluitsnor in zitten er af halen en kun je de achterzijde er af trekkken. Nu kun je de 4 bouten van de motor losdraaien.

Succes
 

Mberkelaar

  • #3
Hartelijk bedankt. Ik wilde niet zomaar alle bouten en schroeven losdraaien. Die schroeven achter de doppen had ik zeker niet zo snel gevonden. Ik heb de motor inmiddels uit de wasmachine. Nu moet ik nog bepalen of de koolborstels inderdaad versleten zijn.

Ik dacht eraan om naar een witgoedzaak hier in Deventer te gaan. Heeft iemand nog tips voor een zaak?

(Wittenico! Hartelijk bedankt voor de hulp bij het openen van de machine)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wij geven geen tips voor een bepaald bedrijf, dan zouden we het ene bedrijf boven het andere voortrekken.

Kijk even in dit onderwerp voor adressen in heel Nederland (en België).
 

Mberkelaar

  • #5
Oke dat kan ik begrijpen. Ik heb inmiddels bij de lokale onderdelenshop koolborstels voor onze machine gevonden.

De trommel draait weer :D maar het lijkt alsof er iets aanloopt. Dat geluid komt bij de motor vandaan. Komt dat door de nieuwe koolborstels? Is dat gebruikelijk? Zo niet dan haal ik ze er nog een keer af.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Koolborstels moeten altijd wat inlopen en worden daardoor warm en maken kabaal.
Na vervangen van de koolborstel een aantal keren niet te zwaar en te vaak achter elkaar aan gaan wassen zodat de borstels mooi en egaal inslijten.
Direct veel en zwaar wassen kan een defecte motor opleveren.
 

Mberkelaar

  • #7
Ok bedankt voor de tip over gebruik na vervanging van de koolborstels.
Het probleem is bij mij dus opgelost en daar ben ik heel blij mee.
Hartelijk dank aan de mensen die daartoe hebben bijgedragen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu