Knipperende lampjes (spoelen+einde programma) w3145

Carlo64

  • #1
Hallo allemaal

Ik hoorde bij de wasmachine korte piepjes en het lampje spoelen knipperde snel en de motor draaide niet. Ik heb de machine met de schakelaar uit gezet, en daarna weer aangezet. het lampje start knippert weer, de motor start met draaien direct op hoge toeren en het lampje spoelen begint dan weer te knipperen. Ook wanneer ik de deur open heb, en de machine staat aan zonder dat het spoelen lampje knippert, en ik doe de deur dicht, dan begint de motor direct weer te snel te draaien en het lampje spoelen gaat weer knipperen. Ook het lampje start knippert dan weer. Bij alle handelingen blijft het lampje einde programma knipperen (normaal).
 

Toon

  • #2
Zit er een bepaalde frequentie in het piepen?
 

Carlo64

  • #3
Het waren korte snelle piepjes onafgebroken. nadat ik de natte was eruit had gehaald, en de machine weer aan deed, waren de piepjes er niet meer. (P.S. zoals jullie ongetwijfeld al wisten, gaat het om een Miele)
 

Carlo64

  • #4
Even een update.

inmiddel koolborstels vervangen, waren niet versleten. Pomp/filter waren ook schoon. Nu lees ik regelmatig dat de tachometer?? ook kapot kan zijn. Hoe ziet deze eruit en is deze los te bestellen. Ik heb namelijk zelf het vermoeden dat het met de "snelheid"regelaar te maken heeft (is dit misschien de tachometer?). Wanneer ik de machine weer aanzet, gaat de machine in de hoogste toeren direct draaien (en het lampje spoelen gaat weer knipperen). Dan begint de machine ook weer te piepen. Dit zijn 4x korte piepjes-pauze-4x korte piepjes pauze enz.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Handig om ook even het merk en de nummers van de machine te vermelden, daar vroeg Toon ook al om.
 

Carlo64

  • #6
Sorry, ik dacht dat ik het al vermeld had. Het gaat om een miele W353 (3145) van zo'n 8 jaar oud.
 

Henny

  • #7
De tachometer zit in het koolborstel-moduul geintregeerd.

In dit moduul zitten ook (nieuwe) koolborstels gemonteerd.

Bestelnummer grote houder, 10 kontakten: 4229778
 

Carlo64

  • #8
Hallo Henny,

Dank je wel voor je reactie. Ik woon vlakbij Vianen, dus ik ben gister toevallig met deze module langs Miele gegaan. Daar hebben zij deze module doorgemeten, en vertelde dat alle gemeten waarde's kloppen. Alleen toen ik vroeg of het dan toch de tachometer kan zijn, vertelde ze dat dit misschien inderdaad zou kunnen zijn (terwijl nu blijkt dat de tachometer in deze module zit die ik heb door laten meten)????
Ik ga nu langs mét de motor én de module, benieuwd of zij nu wel iets kunnen vinden. Ik hou jullie op de hoogte.
 

Henny

  • #9
Let er ook op bij het terugplaatsen van de koolborstel-module dat de electrische aansluitingen aan beide zijden goed in de connectors schuiven.
 

Carlo64

  • #10
Weet ik, dank je.
inmiddels geweest. module incl motor doorgemeten. Is allemaal in orde. Thuis weer de kabelboom op draadbreuk gecontroleerd. Was ook allemaal in orde. Volgens de technicus daar wanneer bovenstaande het niet is, ligt het toch aan de electronische aansturing (printplaat). Ik twijfel of of ik 'm daar zal ruilen, óf 'm ergens 2e hands halen. Volgens Miele kost het na inruil van de printplaat zo'n 100 euro ex. Wat is wijsheid....
 

Carlo64

  • #11
Weer een update
Inmiddel nieuwe/andere printplaat. Was wel duurder als wat ze bij Miele in eerste instantie hadden gezegd. Vanavond geplaatst, enkele programma met een lege trommer gedraaid, werkt prima. Daarna een korte programma 40 graden gedraaid en kort in het begin....weer storing met knipperend lampje. Om er hopeloos van te worden. Begin nu toch te twijfelen of dat er toch geen kabelbreuk is, of de koolborstelunit met daarin de tachometer is niet goed meer. Morgen maar weer doormeten en de unit vervangen...denk ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu