Bosch WOL120A bovenlader drie knipperende indicatie lampjes

Ruwiel

  • #1
Van der ene op andere moment tijdens het wassen knipperen alle 3 de indicatie lampjes op "klaar", "in bedrijf"en "startklaar". Machine doet niets meer. Laatste keer dat ik dat had waren de koolborstels op en heb ze toen vervangen, heb koolborstels bekeken en die zijn nog helemaal OK.

Indicatie geeft aan dat ergens in het aandrijfsysteem iets vastloopt als je bijvoorbeeld de deuren open laat van de bovenlader krijg je deze indicatie namelijk ook. Weten jullie misschien wat het verder zou kunnen zijn?
-kunnen kappotte NTC zoiets veroorzaken? waar herken je die aan en hoeveel ohm moeten ze meten? Hoe weet je dat ze stuk zijn, vormen ze dan een kortsluiting?
- Aan en afvoer slangen heb ik al schoon gemaakt.
- Kunnen kapotte zekeringen zoiets veroorzaken ? waar zitten die eigenlijk?
- Of iets in de voeding wat kapot is?

Hebben jullie een idee waar te beginnen?
Alvast dank
 

HarryO

  • #2
Het branden van deze lampjes is inderdaad een indicatie van probleem met de NTC.
Moet bij kamertemperatuur tussen de 5 en 8 KOhm zijn.
 

Optimist23

  • #3
Nadat de machine bij het centrifugeren van een kussen van een van zijn kunststof dopjes(extra eronder geplaatst voor demping) was gevallen, maakt hij een hels kabaal doordat hij tegen de verwarming aan danste. Toegesneld zag ik nog dat hij stond te pompen om daarna niets meer te doen. Ook bij mij gingen de genoemde drie lampjes knipperen. Koolborstels bekeken maar dat zag er nog goed uit. Daarna het bedieningspaneel losgehaald en daar zag ik een verbrand stukje bedrukte bedrading in de buurt van de relais (mv). Ik heb dit gesoldeerd met een extra stukje stroomdraad. En warempel patient genezen. Ik heb de dopjes voor de zekerheid maar weggehaald.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu