Knipperende buitenlamp met beweginsmelder

Jansen8405

  • #1
Heb met belangstelling onderstaande post gelezen uit 2009 van iemand die met precies hetzelfde probleem zit als ik. Daar wordt aangedragen om met de potmeters de gevoeligheid van de bewegingsmelder aan te passen. Ik zal vanavond eens proberen of dat bij ons thuis helpt.

Ben benieuwd of er meer mensen zijn die een oplossing voor dit probleem hebben gevonden.


Geplaatst: 19 Oktober 2009, 19:57 Onderwerp: Knipperende buitenlamp
Ik heb een vraag; Heb een buitenlamp met bewegingsmelder. Deze gaat normaal aan, maar hij gaat eerst knipperen voordat hij weer uitgaat. In het begin was het ong 3 keer maar nu duurt het al zowat een minuut..
Kan iemand mij helpen hoe ik dit kan stoppen?? Alvast bedankt.!
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Bedoeld is waarschijnlijk de potmeter, waarmee je afstelt hoe donker het moet zijn, voordat de bewegingschakelaar überhaupt reageert op beweging. De oplossing die in die thread wordt aangedragen, lijkt me niet doeltreffend.

Om in te gaan op je vraag: Dit fenomeen ben ik met zeker tien verschillende types bewegingsschakelaar nog nooit tegengekomen. Volgens mij is die van jou gewoon defect.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Toch niet toevallig een spaarlamp in de buitenlamp zitten ?
 

Jansen8405

  • #4
Dank voor jullie reactie's. Ik was niet volledig in mijn eerste post, maar we hebben er geen spaarlamp inzitten maar een halogeenlamp.

Ik heb hem helemaal moeten openschroeven om de potmeters te vinden, met als resultaat dat de hele lamp het niet meer doet. Waar ik al bang voor was - zoals Tom345 aangeeft - is mijn conclusie dat deze lamp kapot is. Hij ligt nu in de kliko. Het was een erg goedkoop model destijds.

We hebben nu een een nieuwe opgehangen die het weer goed doet.
 

Gerrit1960

  • #5
Erg jammer van de lamp maar lukt je het toch om de lamp te demonteren dan ligt het niet aan de pot-meter maar aan een ELCO (elektrolytische condensator ) die is dan overleden.
Het is vaak het grootste tonnetje op de print en kost minder dan 1 eurie.
Los solderen nieuwe er op klaar is kees.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu