Kleine vlam / gasdruk (?) Bosch HSV443050N

Mekanik

  • #1
Hoi! De vlam bij het Bosch HSV443050N gasfornuis is te laag. 't Duurt te lang voor een pan water kookt, en als je op de vlam blaast, blaas je 'm lokaal uit. Bij de voorganger was dat niet het geval. Weet je een manier om de prestaties van dit ding te verbeteren?

Dank je wel!


Joep
 

Piet48

  • #2
Misschien zitten er sproeiers in voor butagas, zitten er niet 4 of 5 messing
dopjes met schroefdraad bijgeleverd?

Gr. Piet
 

Mekanik

  • #3
Ha Piet! Dank voor je antwoord! Er zijn geen messing dopjes bijgeleverd. Is dat iets wat onder de pit ergens vastgeschroefd zou moeten worden? Hoe kan ik erachter komen waar de huidige sproeiers voor zijn gemaakt?

En in vergelijking met het vorige fornuis is de gasslang een halve meter langer (1 meter ipv 0.5 meter). Zou een kortere versie van zo'n slang ook winst kunnen opleveren? Of heeft dit geen invloed op de gasdruk?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Heel mooi allemaal maar even vermelden wat de gassoort is maakt het heel wat duidelijker.
Op het typeplaatje staat voor welk soort gas de plaat geschikt is.
 

Mekanik

  • #5
Dank Jan, voor je bezorgdheid. Op het typeplaatje achterop het fornuis staat dat het zowel voor LPG als aardgas geschikt is. Vanzelfsprekend is aardgas aangesloten. Maar hoe kan ik erachter komen of de machine ook op aardgas is ingesteld? Of zouden beide gewoon maximaal resultaat moeten leveren?

Dank!


Joep
 

Storingsmonteur

  • #6
Is de vlam op alle pitten te laag? Is het een nieuw app? Is het app. in nederland gekocht (i.v.m. de gasdruk) of komt deze uit duitsland.
Sproeiers worden niet meer meegeleverd. Ombouw en inregelen mag alleen door de fabrieksservice gebeuren. Mocht het app. in de garantie zitten, Bosch servicedienst laten komen, niet zelf aan prutsen.
 

Mekanik

  • #7
Het is een nieuw apparaat, en in NL gekocht. De service monteur opbellen, dus. Dank voor je antwoord!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu