Keuzeoplossing voorzetwand

Josr

  • #1
Als je gebruik maakt bij een voorzetwand van hardschuim isolatie (PIR/Resol) dan zijn er 2 opties om dit met een houten frame te doen:

1. Houten regelwerk (spouw) van 1-2 cm dik aanbrengen op muur. Hierop onderdoorbroken de isolatieplaten, folie en afwerkplaat en dit alles vast zetten op deze dunne regels.

2. Hetzelfde als 1 maar dan dikke balken ter dikte van het isolatiemateriaal aanbregen op de spouwregels en dan de isolatieplaten tussen de balken. en het plaatmateriaal op deze balken vast zetten.

Welke kan ik het beste kiezen? Optie 2 met balken, zorgt voor een koudebrug omdat hout slechter isoleert dan hardschuimplaat. Maar is dit een serieuze koudebrug? Anderzijds kun je aan die balken wel iets ophangen etc.

Wat kan ik het beste doen? Zijn er nog andere mogelijkheden? Zijn er nog meer voor- en nadelen van beide methoden.

Alvast bedankt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Voor de stevigheid en stabiliteit zou ik altijd voor optie 2 gaan. Balken kun je van de bestaande wand afhouden dmv (verzinkte) hoekijzers. Dit voorkomt idd de koudebrug en, belangrijker, dat het hout eventueel nat wordt. En op deze wijze is de wand beter uit te vlakken. Ook zijn dan andere mogelijkheden van isolatie mogelijk zoals steenwol. Plaats dan wel aan de achterzijde van de isolatie een dampdoorlatende folie om het wegzakken van de isolatie te voorkomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu