Kelder lekt tussen vloer en wand, is dit de aanpak?

Roeller

  • #1
Beste mede klussers,

Ik heb een kelder die lekt tussen vloer en wand. Niet over de hele lengte op een paar plekjes. Ik heb verschillende forum artikelen bekeken en ben toen tot onderstaand plan gekomen:

- Ik kan er van buiten niet bij.
- Ik heb de kelder een aantal keren helemaal droog gehad, de muren drogen dan mooi op en als ik dan heel goed kijk met een lamp zie ik precies waar er tussen de wand en muur water lekt (ik zie zelfs wat sporen van zwarte aarde meekomen). De kelder vloer zelf ik denk ik 30 a 40cm dik beton (waterafstotend) en de muren zo'n 15cm dik waterafstotend beton)
- Dit is grondwater en lekt ongeveer 3 liter per uur.

1) Nu wil ik de plekjes waar het lekt een beetje uitkrabben en met 1minuut snelcement afdichten. Met 5minuten snelcement is het me eerder niet gelukt, daarvoor sijpelt er toch te veel water naar binnen.

2) Kimband plaatsen met pasta. (is dit dezelfde kimband die voor badkamers wordt gebruikt, een kunststof/vezel of bitumen achtige? of moet het een verzinkte zijn?)

3) Een nieuwe dekvloer plaatsen (af-vlinderen) a 4cm hoog
(ik kan hier nog wat aan toevoegen zodat het water afstoot, standaard te koop bij de BouwM(handel) in liter flessen of in 5L jerrycans.

4) De muren afsmeren met K*** 210, daarna wil ik ze eigenlijk nog stucen en dan schilderen. Of kan ik meter A**** (ook wel 'badkamer stuc') gebruiken (ik mag geen namen noemen)


Heeft er iemand nog tips?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Laten injecteren.
Aan de binnenzijde dichtsmeren werkt meestal maar tijdelijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu