Kelder muur lekt

MarijkeNita

  • #1
Hallo, met de harde regenbuien van deze week heeft het bij de buren enorm gelekt. Nu sijpelt er water door mijn kelder muur heen. Mijn kelder vloer is verder droog omdat onze dompel pomp de boel goed droog houd. De vochtigheid was wel normaal rond de 70% maar nu dus boven 90%. met als gevolg dat er schimmel op het houtwerk staat en we alle dozen konden weggooien. Ik hoop dat 'het probleem' bij mijn buren binnenkort zal worden opgelost maar ondertussen zit ik met een plas water op mijn keldervloer van ongeveer 1 m2.

Heeft het zin om een luchtontvochtiger aan te schaffen terwijl er een plas water op de vloer ligt? Zal de vochtigheid afnemen? Het water weghalen heeft geen zin want het komt snel genoeg terug....

Bedankt
Marijkenita
 

MarijkeNita

  • #2
Hallo,

Zoals ik al eerder schreef heb ik sinds deze week een lekkende kelder muur (agv van lekkage bij de buren). De lek zit precies bij de muur/vloer naad waar nog oude tegeltjes zitten met een paar scheuren er in.

In het forum (oude berichten) alles doorgelezen wat ik hier nu aan kan doen.

Ik kwam 2 adviesen tegen i het archief:
1) kelder bezetting (bij de praxis) om vochtige natte muren waterdicht te maken. Ik zou dat dan kunnen gebruiken op de scheur waar het vocht door heen sijpelt.

2) het gebruik van snel cement op de scheuren tot de boel dicht zit en daarna nog een keer met gewoon cement. Wat is het verschil tussen snel cement en gewoon cement? ter info: het blijft nat want het water voert ergens op de vloer af, want anders zou de hele kelder blank staan inmiddels. Het lekt ongeveer 1.25 liter per uur.

Heeft iemand nog een ander advies?

Alvast bedankt!
Marijkenita


Topics aan elkaar geplakt, 1 x plaatsen is voldoende, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu