Kamerthermostaat die radiatoren EN de ketel aanstuurt.

Woonboerderij

  • #1
Mijn situatie is dat ik vloerverwarming heb met een sensor in de vloer en een bedraad thermostaat, die de niet-modulerende ketel aanstuurt.
Het leidingwerk voor 3 radiatoren ligt klaar in de vloer.
Ik wil daarbij een kamerthermostaat plaatsen die de kamer snel kan verwarmen als de vloer nog uitstaat.
Die thermostaat moet dan draadloos communiceren met de 3 radiatoren.
Zo ver geen probleem.
Maar diezelfde thermostaat moet OOK de ketel aansturen. Ik heb dus een afstand bestuurd relaisunit nodig om de ketel te doen branden. Nogmaals, dit is geen modulerende ketel, ik heb dus een potentiaalvrije relais uitgang nodig.
Dat heb ik nog nergens kunnen vinden; wie kan mij vertellen waar ik moet zoeken, bv de juiste zoektermen voor Google, of nog beter een naam en/of type van zo'n setje.
Het hoeft helemaal geen smartfoon app te gebruiken, mag bedraad zijn naar de ketel, maar wel graag draadloos naar de radiatoren.
Bedankt
Cor
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Honneywell evo

Honeywell Evohome zone regelset, geschikt voor radiatorregeling, geschikt voor vloerverwarmingsregel, draadloos, T.b.v. aantal zones 1 - 12, set bestaat uit: de volgende artikelen, A: ATC928G3000, B: ATF800, C: BDR91A1000, D: 4xHR92WE

dit is wat je zoekt nu alleen nog kijke of de prijs oke is :roll:

John
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Niet te moeilijk doen met relais etc.
Gewoon een draadloze thermostaat met 2 ontvangers: 1 x ontvanger voor de CV-ketel (aan/uit) + 1 x ontvanger voor bediening radiatoren (via een 2-weg-klep in de aanvoer van die radiatoren)
Met de hier eerder voorgestelde H....ll oplossing ben je minimaal 3 x zoveel kwijt, terwijl het veel eenvoudiger kan!!
 

Woonboerderij

  • #4
Dank voor de tip, Degooyer, maar als die zender de ketel aanstuurt, dan gaat de vloer toch ook opwarmen, en neemt een deel van de capaciteit weg van de radiatoren; bovendien krijg ik een beetje last van het na-ijlen van de vloerverwarming, want die zit nogal diep in de vloer (niet ingefreesd dus) en wordt de kamer te warm, hoe dit te voorkomen?

Groet,
Cor
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Je kunt pas echt zones met kleppen maken als je minimaal 2 zonekleppen plaatst.
Dus in dit geval een klep in de aanvoer van de radiatoren (hopelijk zitten die dan op 1 aanvoerleiding...) EN een klep in de aanveor van de verdeler van de vloerverwarming.

Maar je hebt toch al een thermostaat op alleen de vloerverwarming? Dan zou ik daarvoor een thermostaat nemen met een vloersensor en een uitgang om een klep te schakelen. (dus 2 uitgangen op die thermostaat: 1 x om de cv-ketel te schakelen EN 1 x om een klep te schakelen)
Dan kan je daarmee dus de ketel sturen en tegelijkertijd een klep, die je in de aanvoerleiding van de verdeler voor de vloerverwarming plaatst.
 

Woonboerderij

  • #6
Duidelijk, bedankt, dit komt goed zo!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu