Isense-thermostaat laat waterdruk niet zien

Pven

  • #1
Sinds kort heb ik een nieuwe ketel en een nieuwe thermostaat: een Remeha Tzerra CW en een isense. De vorige ketel liet in de thermostaat de waterdruk zien, de nieuwe heeft daar wel een optie voor maar laat alleen maar streepjes zien. Volgens de leverancier klopt dit, maar ik vind het maar raar.

Kan iemand bevestigen dat deze combinatie inderdaad geen waterdruk laat zien in de thermostaat?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Als de leverancier al zegt dat je het niet kunt, wie zijn wij dan met onze "beperkte" kennis om te zeggen dat het wel kan.

Kijk eens in de documentatie van de ketel of hij een druk sensor heeft.
 

Pven

  • #3
Goed punt, niet aan gedacht dat die sensor zo heet. In de handleiding kan ik er niets over vinden, dit lijkt dus een gevalletje 'jammer, maar helaas' te zijn.

Uiteraard dank voor je antwoord!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Idd.
Helaas.
Maar ja water bijvullen hoef je normaal maar 1x per jaar te doen.
Max 2x per jaar, anders klopt er iets niet in de installatie.
 

Pven

  • #5
De ketel hangt nu ongeveer een week. Hij is uiteraard gevuld opgeleverd, ik heb hem een paar dagen terug weer bijgevuld naar net geen 2.0. Nu staat ie echter weer op 1.2, van het weekend vul ik hem dus maar weer bij. Ik heb begrepen dat enkele keren bijvullen net na het plaatsen wel kan, ik maak me dus geen zorgen. Ook zie ik geen water rond de ketel liggen. :D
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #6
Je kan op die regel ipv streepjes ook een andere functie laten verschijnen.
Byvoorbeeld de tijd. Is altijd leuker dan 2 streepjes.
Kan je doen bij instellingen, gebruiker, scherm en dan info regel klein kiezen. Let wel op, niet alle opties werken dus zoals waterdruk (zit niet op de tzerra) of buitentemperatuur moet je bv wel een sensor voor aansluiten.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #7
Druk op menu, selecteer informatie, scroll dan naar 5 en voilla uw druk.
Dat kan de I-Sense.

Heb het nog niet met de Tzerra geprobeerd, maar moet volgens mij kunnen en anders alleen de analoge manometer.
Je hebt instap versie's bij auto's maar ook bij ketels :mrgreen:

Calenta :cool:
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #8
Tzerra heeft GEEN druk sensor dus kan je ook niet op de isense uitlezen.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #9
Luid en duidelijk, rustig blijven :lol:

Calenta :cool:
 

Pven

  • #10
Dank voor de reacties!

Gisteravond heb ik toevallig ontdekt dat de ketel ietsjes lekt, daar komt men uiteraard nog naar kijken. Het lekt niet hard, maar hij loopt dus wel ietsjes leeg.
 

Pven

  • #11
Nog een vraagje, voor de zekerheid: mij ketel hangt nu anderhalve week, ik heb hem inmiddels twee keer bijgevuld. Hij lekt wel iets (daar komt men later vandaag naar kijken), maar niet extreem; een handdoek die eronder ligt is nat, maar niet drijfnat.

Kan door dit kleine lek toch de waterdruk aardig zakken? Vorige week heb ik hem bijgevuld toen ie van 2.0 naar 0.8 ging, afgelopen weekend zat ie weer op 1.0 en heb ik hem weer bijgevuld.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #12
Afhankelijk van de grote van de installatie, zou het kunnen.
Kijk eens met bijvullen voor je gevoel of dat de zelfde hoeveelheid is als dat er weg gelekt is bij het toestel. Moet je beduidend meer bijvullen dan is er waarschijjnlijk nog een lek.
 

Pven

  • #13
Ik heb er maar eens een bak onder gezet ipv een handdoek. Het bevestigt wat ik eigenlijk al wist: ik vul (veel) meer bij dan wat eruit komt vallen. In de bak zit een klein bodempje water, er gaat dus veel meer water in. Uiteraard heb ik al gezocht of we een lek hebben, maar dat heb ik nog niet kunnen vinden. Ik hoop niet dat het in de vloerverwarming zit ...

Wat me wel opvalt: er lekt water uit twee leidingen (daar komt een dezer dagen een installatiebedrijf voor terug). Een van die twee leidingen lijkt de afvoer te zijn (met een zwanenhals eraan). Wat wordt daar langs afgevoerd? De ketel is een gesloten systeem, ik kan maar niet bedenken waarom er veel water langs de afvoer gaat (genoeg om hem te laten lekken).

Als ik hem bijvul dan trek ik de stekker eruit, ik zet alle radiatoren open en vul hem bij tot 2.0, daarna zet ik de ketel aan en zet ik enkele radiatoren weer dicht omdat het in bv slaapkamers niet al te warm hoeft te worden.

Voor de zekerheid: ook met een nieuwe ketel is het niet normaal dat je deze de eerste weken vaak bij moet vullen?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #14
Waarom hier al die vragen over een pas geïnstalleerde ketel? Het is toch een klusforum........Ik zou in dit geval al lang die installateur aan zijn jasje hebben getrokken: er zit toch wel garantie op het instalaltiewerk en zo'n ketel (neem ik aan) :cry:
 

Pven

  • #15
Ja, die is gisteren geweest. Helaas had die beste man alleen verstand van ketels, een dezer dagen komt er een loodgieter-collega van hem.

Uiteraard wil ik er zeker van zijn dat ik geen lekkage heb en dat het drukverschil normaal is bij een nieuwe ketel. Tot op heden heb ik daar (niet op dit forum en niet van de leverancier) nog geen duidelijkheid over. Ik wil voorkomen dat ik op een dag plots een grote vochtige plek in mijn plafond zie.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #16
Wat langs de zwanenhals lekt is condens, het is namelijk een hr ketel en die condenseert. Kan gemakkelijk een emmer per dag uitkomen.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #17
Het kleine pijpje onder de ketel, hoort een slangetje op wat bij de ketel is geleverd. Dit is voor de ingebouwde overstort en de plastic siphon ( onding trouwens ) hoort een slang op die in de afvoer wordt geschoven.

Verder kan het altijd een koppeling oid zijn, of de inlaatcombinatie, deze hoort ook een eigen afvoer te hebben. Dus voor dit kleine wondertje heb je drie afvoerpunten nodig.


Calenta :cool:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #18
Voor de rest mag de installateur het uitzoeken, hij is verantwoordelijk voor de aanleg en werking, zie de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu