Intergas xtreme 36 en vloerverwarming instellingen

hs_101

  • #1
Beste forum leden.

Ik heb vorige jaar en nieuwe vloerverwarming met grundfos pomp geinstallered.
Ik heb een intergas xtereme 36 CV ketel.
Er zit ook keerklep en een twee weg klep.
Er zijn een paar radiatoren in de eerste verdeping.
Ik heb honeywel thermostaat.

Als ik de gewenste temperatuur in mijn thermostaat instel op 21..

De kamertemperatuur wordt 20,5.
Daarna brandt de cv ketel een minuut of twee, dan stopt hij, na een paar minuten begint hij weer te branden voor een minuut of twee.
Het vuursymbool in de cv ketel-module staat altijd aan. Dat betekent dat mijn thermostaat de ketel opdracht geeft om aan te blijven. Maar de ketel gaat aan (2 minuten) en uit (15 minuten).
Dit herhaalt zich de hele dag en de kamertemperatuur heeft nog geen 21 bereikt.

Als ik de gewenste temperatuur instel op 22, wordt de ketel continu verwarmd totdat de kamertemperatuur 21,5 is en dan gebeurt hetzelfde (aan uit).


Wat gaat er mis?
Ik verzoek u vriendelijk te helpen.

Zijn er CV ketel instellingen die aangepast moeten worden?

Ik heb meerdere keren gebeld met de vloerverwarming installateur maar het werkt nog steeds niet.

Met Vriendelijke Groeten,
Harry
 

TCW82

  • #2
het klinkt een beetje of de ketel zijn retour water terugkrijgt met een (te hoge) temperatuur die ervoorzorgt dat de ketel afregelt.
De ketel maakt heet (of warm als je de instellingen daarvoor hebt aangepast zie ook, bijvoorbeeld:
Intergas 2 en 3 weg klep set instructies - Duurzame energie en installaties - GoT (tweakers.net) ) en dat gaat op route door je leidingen. Als dat water dan terugkomt moet het afgekoeld zijn, immers de warmte uit het water moet dan overgedragen zijn aan je ruimte (woonkamer, badkamer etc.). Als het water echter zijn warmte niet kwijt kan (omdat bijvoorbeeld alle radiatoren dicht staan) komt het water "heet" terug bij de ketel. Omdat de ketel niet weet wat dat water allemaal doet onderweg is de aanname van de ketel dan simpel weg: water is warm , ik stop met stoken. Echter de aansturing (thermostaat) blijft vragen, dus het vlammetje blijft aan. De ketel gaat weer stoken als het water voldoende afgekoeld is.

een hete retourstroom kan ook komen door een radiator dichtbij de ketel die vol openstaat en zo het "netwerk" als het ware "kortsluit". Badkamer radiator wordt hier dan veel genoemd.

Je kunt dit eens nakijken door de retourleiding te voelen, als deze ook warm is, lijkt het sterk op bovenstaande.
Als die WEL koud is (en een hand is geen thermometer!!) dan kan er iets anders aan de hand zijn.

Wat voor soort verdeler heb je ? een mengverdeler die warm en koud water in de verdeler mengt? of een verdeler die dat niet doet en daarmee ook niet geschikt is voor heet water?
Of heb je een tussenvorm, waarbij je met een LT-Ventiel (LTV) de mengstroom kun "regelen".
Wat doen de temperaturen op de verdeler, als daar thermometers op zitten?
De retour van de verdeler moet, als de zaak in balans is, een 5tal graden verschillen van de aanvoer, en min of meer gelijk zijn met de ruimte temperatuur. Als de retour uit de verdeler veel hoger is dan de ruimte temp zal die meer opwarmen, OF de warmte wordt helemaal niet de ruimte in gestuurd en je hebt de verschillende lussen dicht staan.
 

hs_101

  • #4
Ik heb een verdeler die warm water mengt met koud water voordat het water de vloerverwarmingsbuizen ingaat. De temperatuur kan worden ingesteld met een knop. De temperatuur in de thermometer geeft 50 aan en de temperatuur uit geeft 30 aan.

Mijn cv bevindt zich op de eerste verdieping. Alle radiatoren bevinden zich ook op de eerste verdieping. De radiatoren staan dichter bij mijn cv dan de vloerunit die zich op de begane grond bevindt.

Het interessante is dat de verwarming altijd verwarmt als de gewenste temperatuur te hoog is dan de kamertemperatuur. Hij gaat alleen aan en uit als het temperatuurverschil maar 0,5 graden is.
 

TCW82

  • #5
Weet je toevallig of je de mogelijkheid hebt om de in en uitgang balk van de verdeler te scheiden door zo een LTV ventiel?

Hoe je regeling precies werkt ligt ook een beetje aan de instellingen.

Wat bediend die 2 wegklep precies? Is dat de scheiding tussen radiatoren en vloerverwarming?
De Xtreme kan prima water van 30 graden maken hier thuis ook een jaar op 30 graden. Gedraaid als test voor de warmtepomp.

Dus er gaat 50 graden van de ketel naar de vloerverwarming, daar komt het uit met 30 graden, dan denk ik dat je ketel om die reden stopt met gasstook. De retour is 20 graden van de aanvoer af.
Het klinkt een beetje alsof je het water te snel door de vloer perst, het zou bij de retour slechts iets warmer hoeven zijn dan de kamer temperatuur. (Tenzij die kamer heel erg slecht geïsoleerd is, de thermostaat op de tocht hangt etc.).
Door dat het er te snel doorheen gaat, raakt het niet al zijn warmte kwijt aan de ruimte (waar je het juist wel wilt hebben ) en gaat die warmte dus retour naar de cv ketel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu