Ingeregelde CV en enkel/dubbel glas

Zandmenneke

  • #1
Eerder dit jaar heb ik mijn CV installatie ingeregeld, zie deze thread:

Nefit Turbo HR21H, foutcode 2

Ik merk nu al een ander stookgedrag dan vorig jaar, in positieve zin.

Waar ik nu echter mee zit, is dat in de woonkamer, waar de thermostaat hangt, dubbelglas zit, terwijl op de eerste verdieping alle ramen enkel glas zijn.

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik met inregelen om zou moeten gaan met het verschil tussen enkel en dubbel glas?

Graag advies
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Boven thermostatische kranen plaatsen en deze kunt u instellen zoals u wilt.

Calenta :cool:
 

Zandmenneke

  • #3
@Calenta,

Alle (behalve die in de woonkamer, waar de thermostaat hangt) radiatoren in de CV installatie zijn voorzien van thermostaatkranen icm voorinstelbare afsluiters van D.. :cool: . Deze eerste regelen het moment van open en sluiten, met de laatste kan de gewenste doorstroming ingesteld worden.

Omdat op de bovenverdieping enkel glas is, koelt het daar harder af dan in de woonkamer, waar de thermostaat hangt.

In de badkamer (1e verdieping) staat de thermostaat al helemaal open, maar het wordt daar nog niet zo warm als het zou moeten zijn (radiator wordt wel warm). Gezien het wattage van deze radiator is de afsluiter ingesteld op 2,5 (doorstroming). Logische reactie zou zijn om de doorstroming te verhogen, maar hoeveel :? . Ik zou graag weten of hier nog een of andere berekening aan ten grondslag zou liggen die rekening houd met het verschil tussen enkel glas en dubbel glas.
 

Kacheltje

  • #4
Die ballans krijg je niet goed met inregelen, beneden zal hoogst waarschijnlijk eerder warm zijn als de bovenverdieping.

Je kunt twee dingen doen, of je plaatst boven ook dubbel glas of je plaatst boven een radiator die een zelfde verhouding heeft als beneden.

Het plaatsen van thermostaatkranen kan als het oververmogen boven hoger is dan beneden en niet andersom. Kan is klein dat thermostaatkranen in deze situatie de oplossing bieden.

Met de gegevens kun je weinig. Hoe verhoudt zich de radiatoren en wat zijn de warmteverliezen van de genoemde vertrekken. Er zal aan gerekend moeten worden om te bepalen hoe dat zich verhoudt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Plaats dubbelglas boven een van de betere manieren om veel veel meer comfort te krijgen in je huis. Na het plaatsen van dit glas bijna geen verwarming meer nodig. Studerende kinderen zullen wel wat warmte willen hebben.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #6
Je zet toch zeker geen thermostaat kranen in de woonkamer waar de kamerthermostaat hangt.Dat gaat niet werken :roll:

Thermostatische kranen zijn juist bedoelt voor badkamer, hal, slaapkamer, studeerkamer enz. enz.

Ik weet niet hoe het met Danf.. werkt, maar de Heime.. kranen hebben geen 0.5 stand, dan staan ze dicht. Het zijn nl. kleine gaatjes in een ventiel.

je zou eventueel de kamerthermostaat een beetje kunnen neppen, maar dat is energetisch gezien niet echt zuinig :mrgreen:

De kranen in de woonkamer iets knijpen, waardoor de ketel eventjes langer doorstookt.

Ik ben het ook eens de HR++ boven, maar dat is geen directe oplossing.

Succes Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu