Indesit W144X start niet

Vutter

  • #1
Hallo,
Wie kan mij helpen. met het onderstaande probleem van mijn wasmachine Indesit W144X. Als ik de machine wil starten hoor ik alleen maar een brom geluid hij draait niet en pakt geen water. De klok tikt dan door naar 7 en stopt dan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is de watertoevoer wel in orde?
Die brom zou namelijk van het inlaatventiel kunnen komen, die dus wel open staat maar geen water krijgt. Bijv. ten gevolge van een losse (blauwe/grijze) waterstop die niet goed werkt. En het inlaatventiel zelf zou kunnen blokkeren natuurlijk...

Een andere mogelijkheid is dat de machine een (aan de slang) aangebouwde aquastop heeft, en er een lekkage is opgetreden, en het bromgeluid uit de afvoerpomp komt.
Ik kan zelf niet beoordelen of deze machine daarin voorziet.
 

Vutter

  • #3
Hallo Kees,
Allereerst dank voor de reactie. De hele watertoevoer gecontroleerd, nivoschakelaar doorgeblazen en doorgemeten alles ok. Machine gereset en opnieuw gestart op programma 1 en er gebeurd helemaal niets, meet ook geen spanning op het waterinlaat ventiel. Na een aantal minuten begint de klok continu door te klikken maar er gebeurd dan ook verder niets. Bij resetten knippert het lampje in een bepaalde freq en dan ff een keer of 5 heel snel en dan knippert hij continu op de oude freq. Zet ik hem dan op prog 1 doet het lampje hetzelfde met dit verschil dat hij continu blijft branden na het snelle knipperen. Heeft de deurvergrendeling nog invloed op de goede werking van de machine. Ik heb gezien dat de deur vergrendeld wordt doordat het haakje van de deur een schuifje wegschuifd dat dan geblokkeert wordt door een palletje dat aan een contact zit van de schakelaar dit contact is dan gesloten. Bij vrijgave komt de vinger van dit contact met daaraan het palletje omhoog en het schuifje komt vrij. Alleen ik zie geen spoeltje maar een plaatje met een schijfje erop, werkt dit soms op warmte en hoeveel volt kan ik hierop zetten om te testen en wat doet het contact in deze schakelaar. Ik hoop dat je mijn verhaal een beetje snapt.

Gr Sjef
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Snappen doe ik je verhaal wel, alleen kan ik je er verder niet mee helpen, omdat ik geen gegevens van Indesit heb, en ook geen vakman-witgoed ben.

Misschien een van de specialisten? :wink:
 

Vutter

  • #5
Kees bedankt je kunt ook niet alles weten.

Mogelijk iemand anders die me verder kan helpen

Gr Sjef
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu