Inbouwreservoir aan gipsblokkenmuurtje WC

Jo41

  • #1
Ik wil thans i.p.v. een duoblok wc een hangend toilet plaatsen met een inbouwreservoir. Nu zijn de wanden van de wc van gipsblokken 7 cm dik. Het inbouwreservoir wordt enerzijds in de vloer vastgezet, maar boven achter moet hij in de achterwand worden geschroefd. Kan dit in een gipsblokmuur van 7 cm? (Wand is overigens betegeld tot hoogte ong. 160 cm.)
Indien het wel kan, welke pluggen en of schroeven moet ik dan nemen?
Lijkt me dat er nogal wat hefboomkracht op de muur komt als iemand op de wc gaat zitten, of ben ik te pessimistisch?

Groetjes,
Jo
 

Fiesiekus

  • #2
Als die gipsblokkenmuur aan de zijkant en bovenkant goed is verankerd in zijmuur en plafond, is dat geen enkel probleem.

De frames die ik ken, hebbben een draadeind die eindigt in een plastic voetje dat weer met een houtdraaibout vastgezet moest worden, ik gebruikte 10 mm pluggen.

Hoe is de bevestiging bij jou?
 

Jo41

  • #3
Moet nog een frame nemen. Zijn deze dan niet alle in de basis dezelfde? Dacht aan die van G.
Heb ook geen idee of de muur verankerd is. Wordt daarmee bedoeld die blikken stripjes die in de voeg mee worden gelijmd? Is door een aannemer gebouwd 10 jaar geleden (seriebouw), dus ik neem aan dat vaklui dit gedaan hebben. Overigens is de linkermuur een dragende muur. Lijkt me dat hiermee geen verankering is, omdat verschillende soorten muren niet gelijk worden opgetrokken,is mijn ervaring toen ik 30 jaar geleden zelf ook een woning gebouwd heb als meehelper.

Groetjes,

Jo
 

Fiesiekus

  • #4
Als je een paar keer stevig tegen het muurtje aanduwt en hij wijkt geen mm, is er niets aan de hand. V.w.b. de bevestiging: kijk wat er in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing staat.
 

Jo41

  • #5
Neen, hij beweegt niet. Bedankt voor de hulp.

Jo
 

DCB

  • #6
Heb dit zelf ook gedaan in een gibo muurtje van 100. Enige probleem was datd e stevige houtraadbouten de pluggen deden ronddraaien in het relatief zachte gibo.

Je hebt echter speciale gibo pluggen van *****, duur en je moet ze er als een idioot inslaan (als je muurtje dan nog staat is t goed). Maar zit wel als een huis.

Gr,


Merk verwijderd, mod.
 

Fiesiekus

  • #7
Beregoeie tip DCB :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu