Onderbroken balken aan elkaar zetten

dip

  • #1
Onze carport (4 meter breed) is bestaat aan de achterkant uit een draagbalk van 58*195. Geen problemen daar, helemaal recht. Aan de voorkant onder de carport is de boel in het midden verzakt. De reden: Bij de bouw is daar eerst een berging neergezet en en toen de balklaag. En ipv balken over de volle breedte te leggen is de balk onderbroken op de plek van de wand van de berging (de balk is daar een stuk van 1.5 m lang en een stuk van 2.5 m lang). De zijkanten van de carport staan op goede fundering, de berging jammer genoeg niet, zakt als een malle, en trekt alles naar beneden in het midden.

Kan ik de balken losmaken van de berging, de balken opvijzelen zodat het weer recht is en dan de twee balken aan elkaar bevestigen? (bv stuk van 1 meter 58*195 aan beide kanten zetten.) Of moet het dak eraf/of de berging eruit en dan de balken erin laten zaken. Van onderen een lange balk erin zetten is moeilijk want dan zitten alle staanders van de carport en berging in de weg. (en een stuk van een meter is een stuk goedkoper dan een stuk van 4 meter).

Dus de "zo zou het toch moeten kunnen?" manier of "doe het direct goed" manier.
 

Pvr

  • #2
Paar foto's van de situatie zou handig zijn om er iets zinnigs over te zeggen
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zo duur hoeft die balk van 4 meter niet te zijn,
hoewel bezorging het een stuk duurder kan maken, want niet iedereen kan 4 meter vervoeren.

Verder klinkt 2 stukken van een meter er tegenaan prima. Zelfs een beetje overkill, maar daar is niks mis mee.

ps. foto's kunnen zeker helpen om te helpen denken hoe er een 4 meter balk makkelijk in te krijgen, want dat is natuurlijk wel mooier.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Balken kun je zo wel verstevigen en weer recht krijgen maar of een balk van 195 x 58 een kapconstructie over een lengte van 4m kan dragen zonder door te buigen?
Daarnaast misschien goed om te bedenken dat als je de berging losmaakt en als steeds verder zakt dat dit er mogelijk niet fraai uit gaat zien.
Ik denk dat ik zou kijken of ik die berging alsnog een goede fundering kan geven, deze in zijn geheel weer op krikken zodat hij weer recht staat en ook het dak niet meer naar beneden kan trekken maar juist ondersteund.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Doe eerst eens wat foto's. Is die ene balk het enige probleem door die verzakte dragende wand?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu