Hulp met bedraden van hanglamp

Dnies_89

  • #1
Hallo!

Ik heb een hele gave hanglamp gekocht, alleen in het snoer te kort. Deze wil ik dus graag opnieuw bedraden, maar ik kom er niet helemaal uit.

De fitting heb ik los gekregen, alleen zie ik nergens een manier om de draden los te schroeven zodat ik het nieuwe draad erin kan monteren.

Wie of wie heeft de oplossing voor mij? Via google en youtube kwam ik er niet helemaal uit, omdat ik niet achter de naam kom van de gebruikte fitting.

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Waarschijnlijk moet je de draden gewoon in de fitting in een klemopening steken om ze te monteren, en dat houdt dus in dat je ze er ook uit moet kunnen trekken.

Persoonlijk ben ik niet zo gek op dat soort fittingen en je kan je ook afvragen of de klemkracht voldoende is voor hergebruik.

Die dingen zijn ontworpen voor een snelle en eenmalige montage. Ik zou liever even een andere fitting halen met schroefkontaken.
 

Dnies_89

  • #3
Frank, dan voor je reactie!

Ik dacht er inderaad ook aan om een andere fitting erop te zetten, maar de fitting is bevestigd aan een stang dus ik heb echt geen idee wat de mogelijkheden zijn?

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik denk dat als je de fitting los hebt dat je de fitting dan van de stang af kan draaien en kan vervangen door een andere.
En anders de oude fitting hergebruiken.
Wel de siliconen hoesje weer om de draden doen en als het kan adereindhulsjes op de draden klemmen voordat je ze weer in de fitting drukt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Zo'n fitting zit vaak op het stangetje vast met schroefdraad (van het stangetje). Of dat hier het geval is weet ik natuurlijk niet.

Maar indien dat zo is zit de zaak vaak geborgd d.m.v. een klein schroefje onderin de fitting. Als je dat schroefje niet losdraait, krijg je de fitting nooit van het stangetje afgedraaid.

Een voorbeeld ervan vind je in deze video, waarbij het betreffende schroefje vanaf 3 min. 14 sec. zichtbaar wordt:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu