Houten vloer icm wasmachine

Pie

  • #21
De balken in onze kamer overspannen ook (op afstand 60cm) een meter of 2. Ik zal bij de foto's ook een plaatje maken van de kamer zelf met maten erbij.

Is het mogelijk om de dekvloer eruit te halen en de draagbalken met bijv een driehoekconstructie tussen de draagbalken versterken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #22
Verstevigen van balken kan door nieuwe ernaast te leggen of aan beide kanten van de balken dikke planken aan te brengen.

Wanneer de vloer nu al veert helpt beton ook voor geen meter, geen wonder dat uw eerdere constructies niet hebben geholpen.
 

Pie

  • #23
U stelt dus voor de balken eerst te versterken lijkt me. Ik zal zoals gezegd wat foto's plaatsen waarop ik hoop de beste oplossing te kunnen bediscussieren. Alvast hartelijk dank!
 

Kloek77

  • #24
Het lijkt misschien een rare vraag,
maar kunt u de machine een kwartslag draaien (dus met de zijkant naat de muur vermoedelijk) en dan eens een wasje draaien?

Iets anders waar ik u nog niet over gehoord heb,
doet de machine dit altijd, alleen bij bepaalde toerentallen of alleen bij het centrifugeren op 1600 toeren?
Indien regelbaar toerental, heeft u al geprobeerd bv op 1500 toeren te centrifugeren?
 

Pie

  • #25
Het kwartslag draaien wil ik wel eens doen. Kunt u me uitleggen welk effect u hier verwacht?

Mbt de toerentallen gaat bij elke instelling die als resultaat aanzwengelt boven ruwweg de 1000 toeren de vloer helemaal te keer. Het lijkt alsof het iets erger is rondom die 1200 toeren, niet veel als het al niet alleen maar zo lijkt. Ik heb nog niet op 1500 toeren geprobeerd maar verwacht eigenlijk niet dat dat veel uit zal maken. Wanneer de machine eenmaal op toeren is wordt het wel iets minder dan wanneer hij aanzwengelt. Echter is dat gevolg van een beetje onbalans tijdens die fase (tenslotte moet er vaart gemaakt worden).

De machine laat tijdens het spoelen zelf niet de vloer trillen. Je voelt wel de natte was vallen in de machine wanneer dat niet netjes verspreid is in de trommel. Wanneer er water afgepompt in de spoelfase wordt wordt er wel even gecentrifugeerd waarvan de resultaten weer bekend zijn.

In totaal op 4 a 5 momenten (afhankelijk van programma) dus een moment waarop de vloertrilling optreedt: 2 of 3 keer bij het spoelen (+- 1min) en 2 keer bij het centrifugeren (resp 1min en 4 min).
 

Shvdijk

  • #26
Ik ben van plan op de zolder mijn wasmachine en droger naast elkaar te plaatsen. Om eenzelfde probleem als jou te voorkomen wil ik op de 2e verdieping de balken verstevigen aan beide zijden (mijn balken liggen al vrij, dus zonder dekvloer). Hierop zwaluwstaartplaatjes en .. cm gewapend beton storten over een oppervlakte van ca 70 bij 200 cm. Ik wil dit tevens als lekbak gebruiken.

Natuurlijk de vraag hoeveel cm beton en of de zwaluwstaartplaten helpen?
 

Pie

  • #27
Dat klinkt als een goed idee, welk materiaal en bevestiging ga je gebruiken om je draagbalken te verstevigen? Ik heb nog steeds geen tijd gehad hiermee verder te gaan ivm grote drukte zowel prive als op het werk.

Qua hoeveelheid beton zou ik zeggen een minimum van 5 cm maar liever 10 cm. De betonlaag wordt dan zo'n 125 kilo (5 cm) tot 250 kilo (10 cm). Het lijkt me zwaar genoeg om als goede stevige basis te dienen.
 

MvanV

  • #28
Ik had zelf ook redelijk veel herrie, maar die is een heel end weg sinds ik: De planken vloer open heb gehaald, er halverwege de hart-op hartafstand van de balken een dun balkje ondergeschoven heb en alle planken daarop ook heb vastgeschroefd, en tussen de spijkers v an de vloer extra spijkers en schroeven heb gebruikt. De vloerplanken werden zo erg stijf. Ik heb er toen nog meranti triplex op geschroefd en toen egaline van een merk gebruikt met flexibiliteitstoeslag, daarop heb ik goudfolie gedaan en toen watervast plastic laminaat. Daarop een meubelpaneel (om het mooie dure laminaat te beschermen dat de pootjes er niet in rammen).
Het is een stuk stiller.
Ik denk zelf dat het vastzetten van de houten vloer en dat meubelpaneel een grote rol spelen.
Zo'n meubelpaneel is zwaar en stijf, en zit vol geperste vezels. Dat dempt erg veel geluid, je kan er ook op gaan stampen zonder veel te horen.

Maar wat wat doet, weet ik ook niet. AL die stappen hebben het stiller gemaakt. De oude situatie was de planken vloer (her en der doorzakkend, hart op hart wel 60) en daarop geniete spaanplaten en een vinylzeiltje.

Ik heb ook mislukte expirimenten er in gehad: ik had dat meubelpaneel eerst op een laagje laminaatonderfolie liggen, maar dat werd bijna een skibaan, je kon met die plaat en al er over gaan glijden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu