Hoog energieverbruik door vloerverw verkeerd aangesloten

Internethuwelijk

  • #1
Hallo,

Na mijn eerdere post Moeten vloerverwarmingsbuizen heet worden?, is gebleken dat de aan- en afvoer vanaf de CV verkeerd op de vloerverwarmingsunit waren aangesloten.

Kan het zijn (misschien door tegenovergesteld draaiende pompen) dat mijn energieverbruik vorig jaar (toen het nog verkeerd om was aangesloten) enorm hoog was?
 

Chathanky

  • #2
Het gas of het elektra?
 

Internethuwelijk

  • #3
Sorry, gas.
 

Ketelman

  • #4
Ik denk dat een hoger energie verbruik erg meevalt als de aanvoer en de retour van de vloerverwarmingverdeler verkeerd zijn aangesloten.
Wat ik alleen niet helemaal begrijp is dit:
Ik ben hier net komen wonen en wil m'n vloerverwarming (traditioneel) met 4 groepen testen. Alles lijkt te werken maar moeten de kunststof buizen die de vloer in gaan heet worden?
Je schrijft in de eerste post dat je er net bent komen wonen en nu schrijf je over een hoog energie verbruik dat je hebt gehad vorig jaar.
 

Internethuwelijk

  • #5
Off topic: in hoeverre relevant ??? Wij zijn hier in december 2004 komen wonen en in februari 2006 kregen we de eerste eindafrekening van Eneco.
 

Ketelman

  • #6
Internethuwelijk schreef:
Off topic: in hoeverre relevant ??? Wij zijn hier in december 2004 komen wonen en in februari 2006 kregen we de eerste eindafrekening van Eneco.
Kan het zijn dat je energie rekening is gebaseerd op het verbruik van de vorige bewoners?
Wat voor stookgedrag hadden die? wijkt dat mogelijk veel af van jou stookgedrag?
 

EdP

  • #7
Verder is nog van invloed dat je tot nu toe alleen de "dure periode" hebt gas gebruikt. Buiten het stookseizoen zal het gasverbruik drastisch lager zijn en dat wordt onder normale omstandigheden gemiddeld met het stookseizoen, maar dat hebben jullie nog niet meegemaakt. Althans, waar ik woon is het nog 2005 en moet februari 2006 nog komen :mrgreen:
 

Chathanky

  • #8
Kwa gas zal het wel meevallen, warmte die niet opgenomen wordt ivm een slecht werkende vloerverwarming gaat dan gewoon naar de radiatoren die als ze genoeg vermogen hebben gewoon de kamer op temperatuur brengen.

elektrisch is een ander verhaal de vloerverwarming vraagt om warmte naar je vloerverwarming te pompen en ondervond continu een hoge weerstand om dat die continu tegen de stroom in moest pompen wat veel meer energie kost, dit geld ook voor de cv pomp,dus dubbelop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu