Hoe bad te kitten op de muur?

Lex47

  • #1
Ik wil binnenkort een ligbad plaatsen. Wordt over 3 weken geleverd. Ik heb begrepen dat je het beste eerst kunt tegelen tot 1 tegel boven de badrand, dan een houten lat waterpas plaatsen waar de rand van het bad op komt te rusten. en dan het bad vastkitten, maar hoe? precies.
Ik neem aan de houten richel vol met kit spuiten en dan de badrand erop plaatsen. maar wat dan met de kier tussen de badrand en de betonnen muur?. Moet ik het bad van boven of van opzij op de richel plaaten. Moet er ook kit tussen de muur en de badrand gespoten worden. Moet ik het bad ook vol water laten lopen?. Ik heb ook wel eens begrepen dat het bad op zijn eigen poten al stevig staat, dus dat de wandbevestiging helemaal niet kritisch is. Maar wat dan als je op de rand gaat zitten? Moet de voorwand (die ik wil betegelen) exact op de badrand aansluiten voor de stevigheid, of mag er ook een paar mm tussen zitten (aansluiting met kit maken). Graag jullie advies hoe het beste tewerk te gaan met een acryl bad en wat kritisch is. PS is dit met 2 man te doen ivm het gewicht.
 

renehi

  • #2
Ik weet niet of het gebruikelijk is maar op deze site vind u een uitgebreide omschrijving hoe een bad te plaatsen:

en op deze.

Beide niet meer werkend. https://www.klusidee.nl/bad-plaatsen/
Volgens mij worden er aardig wat antwoorden op deze sites beantwoord.
 

Xr8

  • #3
Een bad is normaliter met 2 man makkelijk te tillen, een bad moet op poten staan, en staat dan in principe stevig genoeg.
Meestal zetten wij een lat op de muur welke aan de boven zijde onder 45 graden is afgezaagd, het bad valt dan met de rand achter deze schuine kant, als je onder in deze schuinte wat kit spuit dan zit het bad muurvast.

De voorzijde inderdaad voldoende stevig maken, en de aansluiting met kit maken, met voegmiddel zal dit waarschijnlijk losscheuren.

Bad zowieso met water testen of de afvoer goed dicht is, als u het water er een tijd in laat staan om de kit uit te laten harden zal geen probleem zijn. De kier tussen het bad en muur kunt u volspuiten met kit, daarna de laatste tegel tot op het bad plaatsen, en daarna de naad tussen de tegel en het bad met de juiste kit afkitten.

Succes.
 

Mailrick

  • #4
Je zou ook ipv een tengel op de muur, een sleuf in de muur kunnen maken, het bad een halve cm hierin zetten en de boel goed dicht kitten, tegelen en dan zoals Xr8 al zei de naad tussen tegel en bad met de juiste (kleur) kit afkitten.

Tipje: zet het bad op de juiste plaats neer, stel de pootjes grof, laat vollopen, stel de pootjes exact, en als alles goed staat dan pak je een gipsblok plaats deze op de vloer (met een beetje blokken lijm) onder het bad en pur de ruimte tussen bad en blok dicht. Zo krijg je nooit geen last van krakende geluiden bij in en uitstappen van het bad.
 

Lex47

  • #5
Bedankt voor alle tips. Ik ga ermee aan de gang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu