Hardwax of olie VL

Jannievogels

  • #1
Wij gaan binnekort onze eikenhouten vloer laten opschuren en in de olie Vl of hardwax zetten. We weten alleen echt niet wat we gaan kiezen. Het grote nadeel is dat de vloer ook in de keuken ligt en daar dus sneller vies wordt. We willen graag een heel natuurlijke uitstraling met een klein beetje witte tint erdoor. De vloer mag absuluut niet glimmen.

Wat raden jullie mij aan? Vooral met het ook op de keuken.

Alvast bedankt voor jullie advies!
 

B_N

  • #2
Hallo Jannie,

Heeft u toevallig nu een parketvloer in de was?
 

Tealon

  • #3
U kan de vloer laten behandelen met wasolie of structuurolie. Wasolie geeft meer bescherming, dan de structuurolie als deze met een naturel (mat) laag afgewerkt wordt. De structuurolie geeft daarentegen een mooiere matte afwerking van de vloer omdat het meer in het hout trekt.

Wat betreft de keuken zijn beide producten geen probleem, mits het goed onderhouden wordt. Dit komt neer op zeker 1 (liever 2) keer per jaar de vloer licht opschuren en een nieuwe laag geven.
 

Jannievogels

  • #4
We hebben tot nu toe twee personen benaderd en eentje had het over olie VL. Is dat wasolie of structuurolie? Ze gebruikten deze ook voor kroegen (mocht dat iets zeggen).

Het is geen parketvloer, het is nu een eikenhoutenvloer die zeer droog is (elke druppel trekt erin en geeft een kring) en ooit gegreywashed is. Dat willen we dus ongedaan maken.

Bedankt voor alle hulp!
 

Tealon

  • #5
Zelf heb ik geen ervaring met VL olie, maar even zoeken op internet leert mij dat deze olie erg veel op structuurolie lijkt. Helaas kan ik niks zeggen of de kwaliteit van deze olie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu