Nieuwe hardwax beschadigt snel

Eye_in_the_Sky

  • #1
Hallo,

Ik heb een eikenhoutenvloer van gestoomd en getrommeld eiken, op kleur gebracht en daarna in de hardwax gezet. De vloer heeft een doorleefd uiterlijk, wordt ook wel kloostervloer of abdijvloer oid genoemd.
Maar na 7 jaar belopen begint de hardwaxlaag wel wat te slijten, zeker de laatste jaren met kinderen (en zandinloop) is het hard gegaan.

Toen heb ik het volgende gedaan, de vloer goed gereinigd (stofzuigen, goed dweilen), opruwen met staalwol en daarna met een microvezelroller opnieuw voorzien van een laag Osmo kleurloze hardwaxolie 3032 (maar Dolphin had ook gekund). Ik heb precies gedaan wat de leverancier (van Osmo) en de vloerenlegger adviseren. Daarna 24 uur laten drogen en niet belopen.

Eerlijk is eerlijk, de vloer is als nieuw. Prachtig.

Maar. Het begint me nu na een maand wel op te vallen dat er nu eerder slijtageplekken komen. Met name onder de eetkamerstoelen. De stoelen zijn voorzien van goede parketviltjes. Maar er komen nu al hele kale strepen/stukken onder de stoelpoten.

Heb ik nu iets fout gedaan ? Of komt dit doordat de moderne oplosmiddelarme materialen wat zwakker zijn ?

Ik ben benieuwd naar jullie adviezen want nu heb ik weinig eer van m'n werk en kan ik binnenkort hele stukken opnieuw gaan doen...
 

Eye_in_the_Sky

  • #2
Niemand ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu