Groene kabel verlengen

Nielssinke

  • #1
Beste mensen, ik zit hier een beetje met een dilemma waar ik niet goed uit kom.

Ik heb vorig jaar een nieuwe woning gekocht en we zijn inmiddels bijna klaar met verbouwen. een van de dingen die gedaan zijn is binnen isolatie waarbij de groene kabel (voor tv en internet) verdween in de geisoleerde muur in de woonkamer.



Ik heb de kabel opgegraven buiten voor de woning(ik kon er goed bij) en een nieuwe doorgang gemaakt door de fundering naar de waterput bij de voordeur die op 1 meter van de meterkast ligt. Ik heb daar de groene kabel weer naar binnen gehaald en dacht dan kan hij daar verlengd worden voor het laatste metertje naar de juiste plek in de meterkast ernaast.

Nu weet ik niet goed hoe dat te doen en ik hoorde dat je er niet zelf aan mocht zitten. Nu heb ik via mijnaansluitingen.nl een offerte aangevraagd en reactie gekregen van Delta(regio zeeland) en DNWG dat ze het als een verplaatsen zien en dat ze alsnog buiten de kabel weer op moeten graven en eruit moeten trekken om vervolgens daar te lassen en weer erin etc.

Dit terwijl er prima lengte is om dit te doen in de ruimte waar hij nu naar binnen komt zonder dat dit graaf werk met zich mee brengt. Volgens mij paar minuten werk.... Vervolgens hangt er een prijskaartje van 800,- euro aan om dit te doen. Dat is 3 keer zoveel dan upgraden naar 3 fase stroom.

Ik ben hier echt door geschokt en vraag dus hierbij om hulp wat te doen. Ben ik echt genoodzaakt om deze prijs te betalen of kan ik hier zelf wat mee?

Ik hoor erg graag van jullie.

vriendelijke groet,

Niels
 

CV__

  • #2
Lekker begraven dat ding en glasvezel gebruiken. Of heb je dat daar niet?

Anders gewoon zelf doen.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
De kabel kan makkelijk verlengd worden met een geschikte koppeling.
Of het wel of niet mag dat is niet zo spannend, gewoon doen.

Het enige waar je wel op moet letten is de diameter van de koppeling aan beide zijden.
Natuurlijk moeten deze overeenkomen met de gebruikte kabel.

Dit soort koppelingen zijn geschikt:
 
  • Like
Waarderingen: Migjorn

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu