Gourmet en aardlek

Gijs1

  • #1
Hallo
Met de kerst dachten we gezellig te kunnen gourmetten bij mijn dochter. we hadden twee gourmetstellen mee, een oude (regelbaar) en een nieuwe, slechts een keer gebruikt zonder regeling. Bij het aanzetten van de nieuwe klapte direct de aardlek eruit en zaten we even in het donker. Dit bleef zich herhalen ook op een groep van de andere aardlekschakelaar.
Dat herinnerde mij er aan dat ik eerder dit jaar na het vervangen van mijn groepenkast dacht dat mijn wafelijzer defect was omdat ook daar de aardlek er uit bleef vliegen. Dit apparaat heb ik weggegooid
Is het zo dat dit soort verwarmingspiralen eerder stroom (doen) weglekken en daarmee de aardlek doen aanspreken.
Graag jullie mening
Gijs
 

@rie

Specialist Elektra
  • #2
De nieuwe is dus stuk :( Misschien zit er nog garantie op :wink:
 

Gijs1

  • #3
De nieuwe heeft het 1 keer keurig gedaan toen ik nog geen nieuwe installatie had. Evenals dat wafelijzer en een steengrill van mijn dochter. Wordt er niet zo nauw gekeken bij de fabricage van dergelijke spullen ?
 

Appeltje

  • #4
Dat laatste is nogal moeilijk te zeggen... je kan ook een maandagmorgen modelletje hebben gekocht.

Geen garantie meer? Als je nog een aankoopbon hebt en dat ding echt nog maar 1x is gebruikt zou ik zeker teruggaan naar de zaak waar je hem aangeschaft hebt, dit omdat het apparaat niet lang genoeg doet waar het voor is gemaakt (consumentenbescherming). Zij zijn nl. verantwoordelijk voor het leveren van deugdelijk spul.

Gr. Richard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu