Glasvlies/Vlies/Glasvezel behang

Stansfieldd

  • #41
Nu even een vraag over het aanbrengen van het behang. We hebben een discussiepunt of je het in de hoeken moet doorbehangen of dat je de hoek met 2 stukken moet aansluiten. Wat is jullie mening hierover? Wanneer krijg je het strakste resultaat?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #42
De alom bekende regel: 2 cm door behangen in een inwendige hoek, dit ook om de schuinte op te kunnen vangen van de opvolgende wand. Dit past u toe bij doorlopend behang met hetzelfde dessin / patroon.

Bij het verwerken van 2 verschillende dessins waar de randen op aangrenzende wanden tegen elkaar komen plakt u de baan op dezlfde wijze als hierboven, maar snijdt u exact in de hoek de behangranden loodrecht door. De onderliggende behangrand verwijderen en de bovenliggende aandrukken tegen de vorige baan.

Uitwendige hoeken plakt u door. De opvolgende baan plakt u in het lood ( na het zetten van een loodlijn = behangbreedte - 2 cm ) over de rand van de eerste. Hierna trekt u met een lineaal en een scherp hobbymes een loodrechte insnede. Trek de helften van elkaar, verwijder de afgesneden rand van de onderliggende baan en plak de 1e en de 2e baan tegen elkaar.

U kunt dergelijke informatie op elke goede behangsite terug vinden, al zijn er altijd nuances in de manier van aanbrengen, maar zo leert de Gezel glasvezelbehangen.
 

Stansfieldd

  • #43
Tnx voor de tip. Gisteren is het echt top gegaan. En het zit er al bijna overal super strak op.

Nog even een andere vraag. We hebben nu het behang op de muren zitten. Maar wat is nu handiger. Eerst de stenen vloer laten leggen en daarna de muren verven of eerst de muren verven en daarna de vloer laten leggen? Wat is gebruikelijk? en bij welke volgorde werk je het makkelijkste?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #44
Welk systeem lijkt u logischer:

Eerst vloerbedekking leggen, dan muren sauzen en daarna de plafonds

of:

Plafond sauzen, daarna de wanden en als laatste de vloerbedekking aanbrengen.
 

Stansfieldd

  • #45
Het plafond is al gedaan.

Dus het gaat om de vloer & muren.

Voor beide volgordes valt wat te zeggen en ik hoor van iedereen andere tips.

Bij eerst de muur lek je dus niet op de vloer maar kan je de muur weer vuil maken of beschadigen door het leggen van de vloer.

Bij eerst de vloer is een beschadiging aan de muur of vuil of stof op de muur geen ramp, die maak je toch nog eerst stofvrij voordat je de muur verft. Nadeel is wel dat je de vloer goed moet afdekken zodat je geen verfvlekken op je vloer krijgt...
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #46
Werk nou gewoon van boven naar beneden en volg de wet van de zwaartekracht.
 

Stansfieldd

  • #47
Ik heb even een vraag.

We hebben nu alles 2x gedaan met Histor latex. En dat is goed gedekt. Maar nu hebben we bij sommige muren wat lelijke rolstrepen zeg maar. Dus dan zie je bij lichtval dat er met een roller flink overheen gegaan is. Nu is de discussie of we een aantal muren voor de 3e keer moeten doen. Kan je dat altijd doen, of kan het ook nadelige gevolgen hebben om een muur voor de derde keer te verven?
 

EGeen

  • #48
Nee, enkel dat de muur mooier kan worden.

Zou er als ik u was dan een drogingsvertrager/acrylverdunner in doen. Hierdoor wordt de open-tijd verlengd waardoor minder snel strepen worden gevormd. Tevens kunnen deze strepen in sommige gevallen voorkomen bij onvoldoende dekking.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu