Glasblokken op douchebak plaatsen

Martijn.no1

  • #1
Beste vaklui,

Onlangs heb ik een nieuwe douchebak geplaatst van 80 x 80 cm. De randen aan beide zijkanten zijn ongeveer aan beide zijden 2 cm in de muur verzonken. De douchebak is geplaatst in een hoekopstelling van 90 graden.

Ik wil nu met behulp van glasblokken op de douchebak zelf een muurtje bouwen en dan alleen nog een douchedeur plaatsen. Mijn vraag is of het mogelijk is de glasblokken op de douchebak zelf te plaatsen of kan ik ze beter op de tegelvloer naast de douchebak plaatsen.

De onderzijde van de douchebak is tot aan de grond betegeld en het is minder mooi als daar glasblokken voor komen lijkt mij. De rand van de douchebak is 60 mm en ik heb begrepen dat de glasblokken minimaal 80 mm zijn.

Over de stevigheid heb ik reeds gelezen dat het plaatsen van een koperdraad de stevigheid vergroot. Kan ik dit ook oplossen door een L vorm in de muur en tussen de blokken te plaatsen?

Alvast vriendelijke bedankt voor uw reactie.
 

Fiesiekus

  • #2
In de eerste plaats: welk materiaal is onder de douchebakrand geplaatst (anders gezegd: waarop is de douchebakrand geplaatst)?

Ten tweede: de doucheruimte wordt 80 mm smaller, is dat overkomelijk?

Ten slotte: hoeveel glabo's komen er op de rand? Dat laatste in combinatie met het eerste punt bepaalt of het technisch realiseerbaar is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik kan niet zoveel met uw verhaal, het lijkt me handig een paar foto's te plaatsen, hoe dat kan staat bovenaan in de rubriek.
 

Martijn.no1

  • #4
Ik heb de foto's gemaild en deze worden hopelijk snel geplaatst. De douchebak is geplaatst op gasbetonblokken die reeds betegeld zijn. Het feit dat de doucheruimte 80 mm smaller wordt is geen probleem. De rand van de douchebak is niet waterpas en loop iets schuin af naar binnen, dit lijkt me een van de problemen die zich voordoen.

Het is de bedoeling dat de glasblokken ongeveer tot een hoogte van 2 m vanaf de douchebak gestapeld worden. Dit zijn dus ongeveer 10 blokken verticaal en ongeveer 2.5 blokken horizontaal.
 

Fiesiekus

  • #5
Martijn.no1 schreef:
Dit zijn dus ongeveer 10 blokken verticaal en ongeveer 2.5 blokken horizontaal.
Het glabo wandje wordt dan 50 cm breed? Op een douchebak van 80 cm?

Al met al denk ik dat dit concept niet werkt; mechanisch niet stabiel & te zwaar.
Beter is het wandje vanaf de vloer (betonvloer?) op te trekken.
Eventueel de tegels op de douchebakrand verwijderen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het lijkt me beter een dubbele douchedeur te plaatsen met magnetische hoeksluiting.

Voor de rest met Fiesikus eens.
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #7
De foto's door Martijn ingestuurd:





 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik zou eerst een muurtje van gasbeton maken tot aan bovenkant douchebak en daarop de glabo's zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu