Gipsplaatmuur met EPS isolatie?

rahulx

  • #1
Hoi allemaal! Ik ben van plan een slaapkamer in twee te delen omdat er een baby komt en nu zat ik te denken aan een muur van gipsplaten op een houten frame.

Welke isolatie kies ik? Het belangrijkste is dat geluiden van de ene kamer niet teveel hoorbaar zijn in de andere. wel wil ik de kosten niet te hoog laten oplopen en t hoeft natuurlijk niet 100% geluidsdicht. thermische isolatie is niet zo boeiend. iemand stelde mij EPS platen voor omdat die makkelijk te verwerken zouden zijn. ik kom op internet echter alleen glas en steenwol tegen.

Wat vinden jullie van EPS of piepschuim of zijn er andere alternatieven?

Alvast bedankt!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dat doet bijna niets tegen het geluid.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Glas- of steenwol is inderdaad een veel betere optie.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #4
En neem metal stud i.p.v. hout dat is beter voor geluidisolatie. en is ook goedkoper.
 

Sanderhul

  • #5
Ik heb zelf een tussenwand gezet van metal stud. Hierbij liggers en staanders gebruikt van 50mm en aan beide kanten twee lagen gipsplaat van 12,5 mm dik. Dus de totale muur is 10 cm geworden. Tussen de metal stud 45mm dik glaswol.

Qua geluid dempt het echt goed. Echter het de wand staat onder andere op houten verdiepingsvloeren dus helemaal geluidsdicht ga je het nooit krijgen. Ik zou zeker glas of steenwol aanraden en dan twee lagen gipsplaat aan beide kanten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu