Gevelisolatie

Laila

  • #1
Ik heb net een appartement gekocht (bj 1974) met in de voor en achtergevel houten platen boven en onder de ramen. Ik wil die houten platen aan de binnenkant isoleren (ik mag de gevel niet vervangen en ook niet aan de buitenkant isoleren). Het mooiste zou zijn als ik op de houten plaat een niet al te dikke (max 2 cm?) isolatieplaat zou kunnen plakken en die vervolgens schilderen.

Wie weet of zoiets op de markt is? Andere tips zijn ook zeker welkom!
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik neem aan dat tussen de houten binnenplaten en de buitenbekleding een spouw aanwezig is? Dan is het beter om die ruimte te benutten voor het aanbrengen van isolatie.

Groeten, Hein
 

Laila

  • #3
Dag Hein,

De enige houten plaat die er zit is een houten plaat als buitenbekleding (en dus eigenlijk ook binnenbekleding), verder niets. Aan de binnenkant een tweede houten plaat zetten en de ontstane ruimte opvullen kan, maar echt mooi wordt dat niet omdat de plaat en isolatiemateriaal dan ver de woonkamer in steekt (het is dan dikker dan het kozijn).
Ik heb iets gelezen over een gipsplaat van Knauf waar isolatiemateriaal in zit. Die zou ik tegen de houten plaat die er nu zit aan kunnen plakken, maar ik vraag mij af of dat genoeg geluid buiten houdt c.q. warmte binnen houdt.
 

Fiesiekus

  • #4
De enige houten plaat die er zit is een houten plaat als buitenbekleding (en dus eigenlijk ook binnenbekleding), verder niets.
Ben nogal verbaasd over de opbouw van de muur. Hoeveel en welke lagen zijn er, behalve de houten (planken?) laag?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu