Geiser lekt

Hadrianus

  • #1
Beste klussers,

Mijn keukengeiser is gaan lekken. Het druppelt vanuit de grijze ring (rode pijl in plaatje). Het is plots begonnen. Enige tijd geleden is wel het membraan vervangen. Ik weet niet of het daar verband mee kan houden, maar het lekken is dus geruime tijd na de reparatie begonnen. Zou ik - redelijk handige klusser - het zelf kunnen, of raden jullie aan een specialist in te schakelen? En in geval eerste optie, hoe ga ik te werk?

Groeten,
Adriaan


 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Dit lijkt op een lekkende pakkingbus die in de waterschotel zit waar het membraam ook in zit,, maar heeft meestal niets met elkaar te maken.

[al zie je het vaak al wel aankomen al je een andere reparatie[membraam] uitvoert of het er aan zit te komen,, maar niet altijd]

of de pakkingbus los kan worden vervangen bij deze geiser [fasto gok ik] weet ik niet,, anders kom je aan een los bovenhuis van de waterschotel.

het is niet moeilijk maar of je er handig genoeg voor bent weet alleen jij zelf.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zit een O-ring in de schotel waar de opdrukstift doorheen, is lastig te verwisselen voor een leek, misschien beter om het te laten doen en gelijk ook de membraan laten verwisselen, die dingen kosten niet zoveel en de geiser kan weer jaren mee.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
En die bruine draad die loshangt moet wel vast zitten aan de stekker op de aansteekinrichting.

Dus dat bruine draadlusje met blauwe oogje eruit want dit mag zo niet.
Het toestel is niet meer beveiligd en mag dus zo niet worden gebruikt.

DENK OM KOOLMONOXODE VERGIFTIGING

Als het niet werkt de oorzaak opsporen maar geen veiliheidsonderdelen door verbinden.

Vr Gr en succes ermee
 

Hadrianus

  • #5
Tjonge, zo kom je nog eens wat te weten. Ik ga er een specialist bijhalen en vraag 'm dan ook naar die draden te kijken. Ik ga wel naar een andere specialist dan die het membraan enige tijd geleden heeft vervangen en niets over die draden heeft gezegd, laat staan het oplossen...

Dank voor jullie reacties,
Adriaan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu