Gebruik wasdroger en wasmachine tegelijkertijd

Pol

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb een wasmachine en een wasdroger, beide van het merk EDY.

Nu weet ik dat het mogelijk is om de wasmachine en de -droger tegelijkertijd te laten lopen d.m.v. een combi beveiliging (contactdoos). Hierop staat echter vermeld dat de wasdroger niet electronisch aangedreven mag zijn. Wat houdt dit precies in?

Ik ging er zelf van uit, dat dit te maken heeft met het feit dat de droger een sensor heeft om te kijken wanneer hij dient te stoppen (dit doet mijn droger ook...).
Mijn ouders gebruiken het combi beveiligings systeem echter ook, terwijl hun droger ook zo'n sensor heeft...

Weet iemand hoe dit precies werkt en waar ik op moet letten?

Alvast bedankt voor de hulp!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De contactdoos onderbreekt de stroom naar de droger, zodra de gevraagde stroom naar de wasmachine hoog is, bijv. tijdens verwarmen.

Veel elektronische drogers gaan na onderbreking van de stroom niet verder, er moet dan opnieuw op een startknop gedrukt worden. Dan is zo'n contactdoos dus niet bruikbaar, want je kunt er moeilijk bij blijven staan. :wink:

Gaat je droger na stroomonderbreking zelf weer verder, dam kun je de contactdoos dus wél gebruiken. Kwestie van even testen tijdens werking van de droger: een tijdje de stekker eruit...

Let er wel op dat zo'n contactdoos niet in de onveilige zones van een badkamer gebruikt mag worden. Daar is alleen (vaste aansluiting op een ) een trek-omschakelaar toegestaan.
 

Pol

  • #3
Aha,

hartstikke bedankt, heel verhelderend... (en toch ook wel logisch eigenlijk... :D)... het mag dus wel, maar heeft alleen niet zoveel zin...

wasmachine en -droger staan in een apart hok (en dus niet vochtig, ik neem aan dat je dat bedoelt met onveilige zones?)...
 

Pepjo

  • #4
Dan wordt het een eigen leiding trekken en een nieuwe groep in de groepenkast zetten. Dan kunnen ze ook tegelijk draaien.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Pol schreef:
Wasmachine en -droger staan in een apart hok (en dus niet vochtig, ik neem aan dat je dat bedoelt met onveilige zones?)...
Inderdaad, en in een aparte ruimte hoef je daar dus geen rekening mee te houden, je mag gewoon een (geaarde!) wandcontactdoos gebruiken.

Alhoewel in dit geval niet van toepassing, over die die zones in de badkamer vind je hier, Elektra in badkamer douche informatie.
Pepjo schreef:
Dan wordt het een eigen leiding trekken en een nieuwe groep in de groepenkast zetten.
De leiding trekken zelf doen, maar de groep in de groepenkast liever laten doen door een vakman! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu