Gasaanvoer naar nieuwe gasmeter

Don_Martinez

  • #1
Hoi,

Ik ben al een tijdje bezig met het verbouwen van een huis uit 1920. ben nu aanbeland bij de gasmeter. Deze zit nu in de woonkamer, en moet volgens de regels verplaatst worden naar de gang.

Er is al een afspraak gemaakt met het gasbdrijf (intergas in mijn geval) om het de nieuwe meter te komen plaatsen en aansluiten.
De voorwaarde is dat ik zelf een mantelbuis aanleg van buiten de fundering naar de plaats waar de meter moet komen.

Ik heb het juiste type buis aangeschaft, en ben op internet gaan uitzoeken volgens welke regeltjes je ik deze buis moet aanleggen.

Hier kom ik een beetje in de problemen. Volgens de richtlijn voor meterkasten moet de mantelbuis op 50 cm. onder het maaiveld de woning binnen komen. Onder de plek waar mijn meterkast gaat komen zit echter een kelder, en als ik 50cm diep aanhoudt zit ik precies op de hoogte van het raam van de kelder. Het betreft zo'n klein raampje dat je bij veel oudere huizen naast de deur onder de grond ziet zitten, met een rooster er boven.

Mijn vraag is nu: Mag ik de bestaande opening van het raam gebruiken om de buis naar binnen te leggen? Dit zou mij een hoop werk schelen, omdat ik dan niet door de fundering heen hoef. Ik zou bijvoorbeeld het raampje iets kleiner kunnen maken, en dan de mantelbuis langs het raam naar binnen laten komen.

Het gasbedrijf heeft moeite om iemand te vinden die antwoord op mijn vraag kan geven, en ik wil niet in de problemen komen als ze het straks komen installeren.

Ik begrijp dat mij vraag vrij specifiek is, maar wellicht is er iemand die mij kan helpen.

Alvast bedankt!
 

Ceevee

  • #2
Hallo,
De gele kunststof mantelbuis met bocht mag volgens mij niet worden gebruikt in een ''betreedbare'' kelder. Het gasbedrijf zou dit moeten weten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu