Garage isoleren dampdoorlatende folie plaatsen

Verhage

  • #1
Ik wil wat voorheen een garage was (enkelsteens muur) isoleren aan de binnenkant. Nu heb ik alles wel zo'n beetje uitgezocht en ben van plan het als volgt aan te pakken:

1 cm spouw, dan regelwerk 8 cm met 8 cm isover isolatieplaten ertussen. Daar tegenaan een dampremmende folie en dan gipsplaten.

De belangrijkste vraag die ik heb gaat over de ruimte tussen de muren en het plafond. Ik heb er een foto van gemaakt:



Zoals je ziet liggen er draagbalken op de muur die het plafond omhoog houden. De houten plaat die je tussen de balken ziet is de enige afscheiding tussen binnen en buiten. Wat misschien niet helemaal duidelijk op de foto naar voren komt, maar het stuk boven de bakstenen muur, tot aan het hout, is even diep als de bakstenen. De planken die het plafond vormen, vormen een plat dak, dat aan de buitenkant is geïsoleerd.

Nu is mijn vraag wat ik het beste kan doen. De voorzetwand met het isolatiemateriaal helemaal tot aan het houten plafond laten lopen? Of tot aan de houten balken? Ik wil sowieso een vlak plafond creëren, dus die balken werk ik allemaal weg. Waarmee kan ik het best de lege ruimte boven de muur opvullen?

Dan nog een vraag. Ik lees ook wel eens dat mensen eerst OSB platen en daartegen de gipsplaten plaatsen, wat is daar het idee achter?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat ga je doen met die garage. Hoe warm moet het in de winter worden?
OSB en gipsplaten wordt gedaan om op gemakkelijke manier van alles aan de wand te kunnen ophangen.
 

Verhage

  • #3
Ik wil hem gaan gebruiken als computerkamer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dan zou je deze kant op moeten gaan volgens mij. Dampdicht vloer tot plafond idem de isolatie tot boven aan.
 

Verhage

  • #5
Wow, bedankt voor de tekening :) Ik zat inderdaad ook deze kant op te denken. Ga dit voor het eerst doen zoiets en ik wil niet achteraf spijt krijgen ivm vochtproblemen e.d. Ik zie online ook wel dat er wordt geadviseerd om nog een folie aan te brengen tussen de muur en de isolatie, tegen het regelwerk aan. Afgezien van de praktische vraag hoe je dat er in godsnaam tussen gewurmd krijgt, heeft dat nog nut hier?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Steense muren willen willen nog wel eens vocht door laten die dampopen folie voorkomt dat het isolatie materiaal nat wordt.
 

Verhage

  • #7
Is dat die dunne lichtblauwe lijn die je getekend hebt? Die folie, bevestig je die dan tegen de stenen, of tegen het regelwerk?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je kan op twee manieren die dampdoorlatende folie, blauwe lijn, plaatsen. Direct tegen de steen of met een spouw van een paar cm.
Die folie sluit je op tussen de muur en het raggelwerk.
De dikke blauwe lijn is de dampdichte PE folie van 0,2 mm dik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu