Funderingspalen voor aluminium carport

Kasperjan

  • #1
beste mensen,
ik heb een alu carport (5x2.5) met kunststof dakplaten van iemand overgenomen maar ik moet iets nieuws bedenken voor de grondankers. de staanders (6) bestaan uit alu holle profielen van 76mm x 62mm. origineel zaten hier alu grond ankers bij welke zo‘n 30cm in de staanders schoven. Nu kan ik weer originele ankers kopen @ 120 euro maar ik kad de carport 2e hands gekocht om geld uit te sparen dus 120 euro voor 6 grondankers zit niet in het plan. ik overweeg azobe palen te gebruiken en deze 40cm boven de grond uit te laten steken. Is 60cm in de grond/beton genoeg? Dus palen van een meter. Kan ik in het azobe boren om met schroeven de alu palen met de azobe palen te verbinden?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Anders optie:
Zelf poeren storten van normaal beton (dus geen snelbeton) en daar een buis of iets anders in plaatsen waar de profielen overheen kunnen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Bij 1 windvlaag ligt dan de carport bij de buren... Daarbij heeft ook azobé niet het eeuwige leven.
 

Kasperjan

  • #4
@Walker, zou je je opmerking kunnen toelichten? Je bijdrage is nu zo summier dat ik echt geen idee heb welke kant je hier mee op wil. Ik krijg graag feedback, vandaar ook mijn posting maar ik weet niet waar je op doelt met “ dan” waait etc. Alvast bedankt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
60 cm in de grond is zeker niet genoeg om krachten door een beetje stormwind op te vangen.
Hoe lang zijn de originele grondankers?
 

Kasperjan

  • #6
@Walker, dank je wel, ik weet helaas niet hoe lang de originele ankers zijn. Ook op de offerte van de nieuwe ankers staat geen maat (beckmann) google vind ook niets. Wat als ik wel beton stort van een meter diep maar de paal maar 50-60 cm in dat beton steek en laat uitharden. Dan zit er toch een meter beton aan gewicht in de grond. Is dat niet het zelfde als een paal een meter in de grond?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Ja, dat klopt.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #8
Vraag me alleen af wat goedkoper is
Cement/zand/kiezels + bekisting en buizen moet je toch ook kopen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #9
Beton een meter de grond in is waarschijnlijk overdreven.
Het is een stuk makkelijker om het gat iets groter te maken.
Als je toch voor een meter gaat, steek er dan wel een paar wapeningsstaven bij. Als het beton anders zou scheuren op 60 cm, doet het diepere deel niks meer.
 
  • Like
Waarderingen: Robbie's

Kasperjan

  • #10
Die meter is niet heilig voor mij, dat de carport niet weg waait wel, als het om het gewicht gaat, niet de diepte, dan ben ik beter af met een halve meter de grond in maar een groter oppervlakte cement, met nog een cm of 5 boven het cement om een laag zand en daar bovenop weer klinkers te leggen. Er zitten 6 staanders bij (carport 5x2,5) als het dan nog omhoog waait dan gaat er spanbanden overheen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu