Front vaatwasser laat los

Bugboy

  • #1
We hebben een Siemens inbouwvaatwasser en daarvan zit het front met een aantal torx-schroeven vast. Nu zijn er twee schroeven dolgedraaid in het hout, waardoor het front niet meer goed vastzit.

Ik zit te denken om het front helemaal te verwijderen. Daarna de bestaande gaten op te vullen met houtrotvuller. Dat goed te laten drogen en daarna het front weer opnieuw te monteren.

Is dit de beste oplossing of kan ik beter iets anders doen? Ruimte voor een plug is er eigenlijk niet, want het front zal waarschijnlijk zo'n 18mm dik zijn.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Gat opboren en deuveltje inlijmen werkt prima, regelmatig gedaan in frontjes en kastjes tpv de scharnieren.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Wat Rola zegt werkt idd het beste, als je een deuvel van hetzelfde houtsoort als je kastje neemt, dan kun je hem met gemak weer voorboren zonder dat het gaat scheuren of andere ellende, en heb je een stabiele basis om mee te beginnen.
 

Bugboy

  • #4
Had gehoopt het zonder boren op te kunnen lossen. De schroef zit namelijk best een eind in de plaat, maar als ik iets te ver boor, dan kan ik alles opnieuw laten spuiten. Maar het moet wel weer goed vast. Heel voorzichtig boren dan maar :D
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Houtrotvuller werkt ook prima hoor. Wel even alle losse 'rommel' uit het gat verwijderen en zorgen dat je het vulmateriaal er voldoende diep in duwt. Een geslepen houtje, satéprikker of chinees eetstokje is daar prima voor geschikt.

Ik heb daarmee diverse keren beschadigde deurtjes weer kunnen opknappen. Ook wanneer de scharnieren van keukenkastdeurtjes eruit lagen.

Niet proberen het mooi glad te maken tijdens vullen maar gewoon een laagje erboven uit laten steken. Dat kun je na uitharding met een beitel glad maken. :wink:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Houtrotvuller gaat inderdaad prima. Ik boor het te vullen gat wel altijd even uit. Een schroefgat is moeilijk goed te vullen. Als je eerst even een boortje er doorhaalt gaat het een stuk beter.

Eventueel kun je op de boor met een stukje tape markeren hoever de boor het hout in mag om niet aan de andere kant uit te komen.
 

Fmrama

  • #8
Er is ook kneedbare plug in de bouwmarkt te koop. Zijn kleine blokjes, die je kneed en dan in het gat stopt. Daarna schroef erin en uit laten harden. Dit is seconden werk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu