Miele Novotronic Frontstar trommel draait niet meer

Jeeper01

  • #1
Beste mensen,

De Miele Novotronic Frontstar trommel draait niet meer en door het zoeken in dit forum heb ik het idee gekregen dat de koolborstels versleten kunnen zijn. Kan ik vervangen. Maar ik kan niet ontdekken hoe ik bij de motor kan komen zonder het hele ding uit elkaar te moeten halen. Heeft iemand dit al eens aan de hand gehad? Graag tips.

Alvast dank,

Cor
 

Jeeper01

  • #2
Oplossing was heel simpel: ik heb de wasmachine op zijn kant gelegd en kon de motor er zonder problemen uit halen. De koolborstels waren nog 12 en 13 mm lang dus het heeft er schijn van dat dat de oorzaak van het probleem was. Ik heb nieuwe besteld en hoop dat de wasmachine het daarmee weer gaat doen.

Vrgr,

Cor
 

Vdbroek81

  • #3
Ben benieuwd, mijn Miele wasmachine is alweer zo'n 20 jaar en heb nog nooit koolborstels vervangen (ja en die zitten er wel in) Eerlijk gezegd ben ik het zelf nooit tegengekomen maar dat zegt niet zo veel.

Wel heb ik ooit een gebroken draad gehad in de boom naar de gelijkstroommotor. De draad was inwendig geknapt en de motor deed niks meer. Trouwens, de trouw bijgevoegede schema's van Miele zijn hier wel een uitkomst!
 

Theo4620

  • #4
Je kunt het aan de koolborstels zien moet glad en glimmen op het loopvlak .donker en ruw dan heeft hij liggen vonken
apparaat kan aan voorzijde open gemaakt worden kun je hem gewoon laten staan 3 schroefje bij zeepbakje 3boutjes bij de vuldeur voorzijde scharniert naar rechts open( net een kluis)
 

Jeeper01

  • #5
Ik heb de koolborstels vervangen, de loopvlakken waren mooi glad. De nieuwe stiften zijn minimaal een cm langer dan de oude zodat de veer genoeg druk van de stift op de collector geeft. De wasmachine doet het weer als vanouds.
Dank voor iedereen die heeft gereageerd.

Vrgr,

Cor
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu