Flexibele draad in een opbouwwandcontactdoos

Smurfjesman

  • #1
Ik wil graag een inbouw dubbele wandcontactdoos gebruiken om 2 opbouwstopcontacten op aan te sluiten. Ik heb 2 flexibele kabels met aangesmolten stekker die ik graag elk een kant van het meubel dat voor het stopcontact leiden en op het eind een wandcontactdoos. Nu heb ik 2 opbouwcontactdozen maar die hebben een aansluiting om vd draad op aan te sluiten. (palletje omlaag drukken en draad insteken). kan en mag ik die flexibele kabel op een correcte manier toch aansluiten? Het meubel moet af en toe voor de muur heen dus een oplossing met vd draad door een buis is niet echt een optie.
 

Geus

  • #2
Volgens mij mag het wel omdat je na de wcd werkt, maar het is niet een oplossing die ik zou kiezen. Met adereindhulzen op de flexibele aders zou je de snoeren kunnen aansluiten op de vd-aansluitingen van de opbouwdozen, maar of dat aan te bevelen is, weet ik niet zeker. Het klinkt als een half-half-oplossing.

Ik zou kiezen voor of een oplossing dat je met frezen en vd-draad twee vaste wcd-en plaatst naast de kast op de officiele manier of gewoon werken met losse verlengsnoeren.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Het mag niet, je werkt niet na de wcd, je maakt de snoeren een vaste aansluiting en daarmee deel van de installatie.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Andersom - en dat is nog een veel groter probleem - hebben die opbouwstopcontacten geen trekontlasting. Die zou je wel moeten hebben, omdat je aangeeft dat de leiding los komt te liggen en het meubel af en toe van de wand moet. Je hebt dan een voorziening nodig die voorkomt dat je de leiding per abuis uit de aansluitingen trekt en de draden bloot komen te liggen.

Ik vind het moeilijk om uit die tekst uit te maken welk resultaat je uiteindelijk wilt bereiken. Als ik je goed begrijp, dan heb je een stopcontact in de muur en wil je er twee in je meubel hebben. Daar is toch een simpele oplossing voor: Een verlengsnoer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu