Fiets trapt niet meer goed en blijft soms hangen

Rajito

  • #1
Hallo,
Wij hebben een elektrische fiets waarvan opeens de trappers niet meer goed doortrappen. Hij trapt opzich nog wel maar maakt een raar geluid en soms blijft de trapper ook hangen.
De fietsenmaker zegt dat het motorblok kapot is en dat die vervangen moet worden, maar dat dit het geld niet waard is. Wat vinden jullie? Kun je dit nog oplossen?

ik heb geen verstand van fietsen maar ik zou denken dat misschien een as of een lager kapot is dat de trapper met de motor verbind, maar dat niet perse de motor vervangen hoeft te worden. Klopt deze gedachten gang of iets soortgelijks?
Het gaat om een Gazelle Impulse met een Panasonic motor

ik hoor het graag!

IMG_1383.jpeg IMG_1384.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Onze glazen bol is stuk... Maar als de fietsenmaker zegt dat de motor stuk is, wat is dan jouw reden om hier aan te twijfelen? Je zou naar een andere fietsenmaker kunnen gaan voor een second opinion, en dan meteen kunnen wat er precies kapot is aan de motor als deze tot hetzelfde oordeel komt. Dan kun je zelf beslissen om een andere motor te plaatsen.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Alles kan gerepareerd worden.
Maar dat wil niet zeggen dat dit indien door een professioneel uitgevoerd dit goedkoper is dan vervangen. of dat onderdeeltjes van componenten apart verkrijgbaar zijn.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Let op met de levensduur van een accu, als je deze binnenkort ook moet vervangen wordt het een kostbare zaak. De tijd dat een fiets levenslang mee gaat is met de komst van de elektrische fiets echt voorbij.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu