F23 / AquaStop reset op Siemens

Vic D'Elfant

  • #1
Hallo,

Vanavond begon tijdens het draaien van een was in een Siemens WM14E441NL/08 de machine te piepen en verscheen de bekende F23 error in beeld. Na wat onderzoek bleek dat er water aan de voorkant langs de machine liep doordat er een touwtje van in een broek tussen het afsluitrubber en de deur zat. Het is moeilijk uit te leggen zonder beeldmateriaal, maar het kwam er dus op neer dat het rubber niet goed had gesloten en daardoor water uit de machine kon lopen. Vervelende fout, maar oke.

Dat de Aquastop in werking is getreden is natuurlijk super (stel je voor dat je bijkeuken onder loopt...) maar gezien de oorzaak van het probleem duidelijk is zouden we nu graag de machine duidelijk willen maken dat alles in orde is. We hebben 'm meerdere malen laten afpompen, deur open, deur dicht, kort wasje proberen te draaien, wateraansluiting eens los gehaald, tijd uit laten staan, etc. maar dit lijkt niet te helpen. Kort nadat het water de machine in loopt (hoorbaar) springt F23 weer aan.

Is er een mogelijkheid om een reset uit te voeren om de wasmachine even wakker te schudden, of zit er water onder in de bak van de wasmachine gezien de waterkraan in de eerste instantie wel open lijkt te springen, en de machine kort daarna pas ergens water lijkt te detecteren?

De machine valt nog onder de garantie dus we kunnen uiteraard altijd een monteur bellen, maar de vraag is natuurlijk in hoeverre hier garantie op zit.

Bij voorbaat dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Maak de bodemplaat droog, dan is het probleem opgelost.
 

Kars

  • #3
Het is mij zojuist gelukt om de foutcode weg te krijgen door de wasmachine even een beetje schuin naar me toe te trekken, waardoor er water uit de machine kon weglopen (gezien het plasje). Dat kwam ook doordat er iets tussen had gezeten.

Stekker eruit (geloof ik) en weer erin en hij deed het weer.

gr
Kars
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu