F & F over muurverf.

PeterT

  • #1
Beste klussers.

HELP :mrgreen:

Nadat onze hele kamer netjes geplamuurd, geschuurd, geplamuurd, geschuurd, etc, etc is hebben we hem geverfd met witte, matte muurverf.

Resultaat, niet goed :( .

Je ziet overal nog oneffenheden. Nu is mijn plan om er een laagje F & F op te zetten.

-Is dit makkelijk te doen voor iemand met zero stuc ervaring?

-Het lijkt niet meer dan opbrengen en dan met een breed spacmes glad maken of zie ik het te makkelijk?

-Kan ik dit meteen over de muurverf heen aanbrengen?

Alvast bedankt weer!
 

renehi

  • #2
Je hebt tegenwoordig ook profinish laagdikte vanaf 0mm tot 5 mm dik. Je kunt dus met een een plakspaan aanbrengen en gewoon glad pleisteren. Eventuele oneffenheden na droging opschuren met een 120/180 korrel schuurpapier.
 

PeterT

  • #3
Dit kan dan meteen over de verf?
 

renehi

  • #4
Dit produkt is als het ware al een soort lijm, maar je 'moet' het eventueel nog voorbehandelen met betokontakt volgens de 'gipswijzer' van de fabrikant Maar in de productomschrijving staat dat de pleister meestal zonder voorstrijk kan worden gebruikt.....

In het achterhoofd houdende dat FF ook als blokkenlijm kan worden gebruikt heb ik dit nog nooit voorgestreken. Wel de ondergrond stofvrij gemaakt, maar dat zal in jouw geval wel meevallen.
 

PeterT

  • #5
Ok, thanx, ga het binnenkort proberen!
 

-stuffie-

  • #6
Betokontakt zou ik niet aan beginnen, je moet dan een nieuwe laag aanbrengen van een paar millimeter dik. Allemaal niet makkelijk en bovendien veel te duur. Gewoon een laagje F&F aanbrengen over muurverf zou moeten lukken. De verf wel eerst een beetje opschuren. F&F aanbrengen met plakspaan, eventueel naschuren met een schuurblok.

Anders zou ik toch proberen de diepe putten op te vullen met muurvuller/F&F en daarna de hele muur schuren met eerst schuurgaas en daarna schuurblok. Mits de laag pleister die er nu op zit dik genoeg is.
 

PeterT

  • #7
Het zijn geen diepe putten, allemaal minder dan 1mm. Omdat ik wat grotere gaten heb moeten vullen zie je die nog zitten. Het is niet helemaal vlak geworden zeg maar.

Betokontakt was ik ook niet van plan :wink:

Thanx!
 

PeterT

  • #8
En het is gelukt!! En zelfs helemaal niet verkeerd voor een amateur! :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu