Ervaring met voorzetwanden i.v.m. overlast buren.

Dial

  • #1
Ik weet niet precies waar ik mijn verhaal het best kan plaatsen, heb wel gezocht naar oplossingen, maar het loopt bij ons dan net even wat meer door elkaar heen. Mocht ik helemaal verkeerd zitten, dan hoor ik het wel :wink: .

Wij hebben echt wel een probleempje. We hebben "last" van onze buren in allerlei vormen. Plavuizen naast onze huiskamer, een trap die doordreunt, gesprekken die we soms letterlijk kunnen volgen, deuren die best normaal dicht gedaan worden maar waar we altijd van mee mogen profiteren...... 3 kinderen, vrij jong, dus voorlopig is het eind nog niet in zicht.
In onze slaapkamer is er isolatiemateriaal geplakt, afgewerkt met gipsplaten, maar het mag niet baten. De huilende baby 's nachts horen we nog altijd en 's morgen rond 7 uur zijn de twee oudere kinderen wakker en kunnen we daar weer van "profiteren"

We hebben dus kort gezegd last van contactgeluid, maar ook van luchtgeluid, zowel boven als beneden. Nu kunnen we best met wat geluid leven, maar op de manier zoals het nu gaat....... nee, dat lukt bijna niet meer.

De buren zijn op zich erg welwillend, ze houden echt rekening met de overlast die zij veroorzaken (terwijl ze eigenlijk niet eens echt raar leven)
maar de huizen zijn hier gewoon afschuwelijk gehorig en kinderen gaan wel eens uit hun dak. Hoe graag ze ook willen, het lukt ze niet echt helemaal.

Al zouden deze geluiden maar voor de helft verminderen, dan zouden we al heel blij zijn want momenteel loopt heel ons gezin op het tandvlees :? .

Heeft iemand hier ook ervaring mee en wat is eraan gedaan om de situatie draaglijk te maken???
 

Pepjo

  • #2
U zult toch wat meer info moeten geven over de bouwwijze van de huizen.

Lopen de vloeren door, heeft u houten of betonnen vloeren, bouwjaar van de panden.

In principe kunt u er van uitgaan dat het het beste werkt als u een soort doos binnen de huidige constructie maakt, waarbij die doos niet in direct contact staat met de wanden/vloer/plafonds.

Ook dient u in de wanden die u nieuw optrect veel massa te verwerken als geluidsisolatie.
 

Dial

  • #3
Dank voor je reactie!

Over de bouwwijze van het huis kan ik niet veel info verstrekken. We hebben wel het vermoeden dat de vloeren (wel van beton) doorlopen, en deze huizen zijn rond 1970 gebouwd.

Als wij kamers in dozen gaan maken, wat zijn daar dan ongeveer de kosten van? De wand die we hebben laten plaatsen kostte ons best een hoop geld met maar weinig resultaat, en ik heb er best een paar centen voor over, als we daar dan ook het effect van merken.

Ik zou zo graag wat ervaringen willen lezen, of manieren hoe andere mensen dit aangepakt hebben. Eigenlijk willen we niet verhuizen omdat ons huis in een leuke buurt staat, maar soms voelen wij de noodzaak wel :? . Op sommige dagen zijn we echt de wanhoop nabij :(
 

Dial

  • #5
Thanks, daar kunnen we wat mee. Dit is ongeveer de constructie die bij ons op de slaapkamer uitgevoerd is, maar dus niet werkt. Ik zie wel heel wat verschillen in het aanbrengen van het isolatiemateriaal (dingen die hier dus niet gedaan zijn, zoals bijv. de onderstrook).
Helaas is ook in dit topic niet helemaal duidelijk geworden of het werkt, of dat het geluid iets minder geworden is.

Ik ben inderdaad al driftig op zoek geweest naar soortgelijke topics, maar ik kan ze zelf niet vinden, althans, geen topics met een uiteindelijk positief resultaat :?

Wel heel fijn dat er hier nu meegedacht wordt. Bedankt!
Alleen al het feit dat wij niet de enigen zijn die zich vreselijk kunnen storen aan geluid van buren is al best fijn, je gaat uiteindelijk gewoon aan jezelf twijfelen :-| .
 

Roman

  • #6
Dag Dail,

Zoeken op dit forum naar geluidsisolatie levert je al een schat van info op. Ook genoemde link bevat veel ins-en-outs over het aanbrengen van een voorzetwand tbv geluidsisolatie.

Een doorlopende betonvloer is niet erg, daar zul je geen last van hebben ivm de dichtheid van beton. Waarschijnlijk zullen de muren en met name hoe deze zijn aangebracht/afgewerkt de crux zijn. De extra aangebrachte wand levert niet veel op? Dan zal deze niet op juiste wijze zijn aangebracht.

Maar nogmaals, zoek eens op dit forum. Wellicht zal het alleen maar handig zijn om je in te lezen bijvoorbeeld.

suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu