Electrolux EW 1275F defect, maar wat?

Kapteijn

  • #1
Gisteren een foutmelding E20 (afvoer) gekregen en verholpen door wat troep uit afvoerfilter te halen. Daarna is er steeds minder gaan werken. Het korte wasprogramma werkte nog wel maar na een stukje centrifugeren weer zelfde melding. Weer wat troep verwijderd uit filter, opnieuw gestart maar doet nu niets meer. Er brandt nog wel een lichtje dat ie stroom heeft maar het programma display geeft niets meer aan, de deur vergrendeld niet meer en er je ruikt zo'n typisch 'er-is- iets fout- met-de-electronica'geurtje. heb in middels achterkant en bovenkant eraf. Dat luchtje zit vooral in de printplaat rechts voor bovenin en in het witte ronde ding dat ook bovenin in het midden hangt. Is er iets doorgebrand ofzo? wie helpt me opweg.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Mogelijk dat de pomp versleten is, laat het water uit de machine pompen/lopen en controleer of het schoepje van de pomp soepel draait en er geen speling op de pomp-as zit, is dat het geval dan de pomp vervangen.
 

Kapteijn

  • #3
Dank je wel voor je suggestie Jan. Helaas ben ik nog niets verder. Ik kwam twee pompjes tegen. Beide waren niet brandschoon maar de schoepen zagen er goed uit en konden vrij draaien. Nog meer tips? Ik vermoed zelf toch iets in de electronica omdat er nu echt niets meer gebeurt bij het aanzetten, alleen het lampje van aan/uit brandt nog.
 

Henny

  • #4
Bij AEG/Electrolux/Zanussi/Marijnen altijd het PNC nummer vermelden!
(zie sticky bovenaan deze rubriek)

Controleer anders de print van de electronische besturing eens visueel.
 

Kapteijn

  • #5
Dank je wel Henny! De fout zit m in de printplaat. Duidelijk twee verbrande dingen. Kan dit komen doordat de pomp eerst geblokkeerd was? Nu op zoek naar de juiste printplaat. Heb je nog tips en een prijsindicatie?
Pnr is overigens 6247639
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6

Kapteijn

  • #7
Dank Jan, zover was ik inmiddels ook maar nog niets gevonden.
Het gaat om type 451510021 van Procond elettronica, ook via Google etc nog niet verder gekomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Via de bedrijven in de link kunt u de printplaat bestellen, ook rechtstreeks bestellen de fabrikant is mogelijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu