Eikenvloer niet af te schuren?

Eikeik

  • #1
Heeft iemand verstand van het afschuren van een eiken vloer? Heb hier een specialist over de vloer maar die komt er niet uit, krijgt de vloer niet afgeschuurd met gaas en/of band, korrel 40 60 of 80 maakt niet uit.

De vloer is 16 jr oud, eiken geimpregneerd en stond/staat in de was.

Resultaat nu is dat ze drie dagen aan het schuren zijn met gaas en papier in allerlei korrelvarianten maar ze halen er welgeteld nu 3/4 vuilniszak vanaf waar normaal 4 a 5 voor onze oppervlakte normaal is.

Je ziet de oude vloerkleur nog (deels) en die moet er eerst helemaal af. Maar ja 3 dagen en bijna 1 zak. 4a5 zakken betekent dus nog 12 to 15 dagen.... Zoeken dus naar een oplossing. Heeft iemand een idee?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Eerst de was er af strippen.
Daarna met lauw warm water schoonmaken met doek laten drogen en de Dag er na schuren met band shuurmaschine en niet met wood boy.
korrel 40 2 keer er over en dan 100 of 120 na.
Daarna naar behoefte gladder.
Komt hij na de tijd weer in de was of word hij gelakt.
 

Eikeik

  • #3
Ze hebben nu de vloer reeds geschuurd waardoor de was er ws dieper in is gaan zitten (vanwege warmteontwikkeling schuren). Hoe moet ik dan de was er af strippen?? wat is een wood boy?
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #4
Met een was verwijderaar eerst vloer behandelen.


Daarna schuren.
En een woodboy is een ronddraaiende schuurmachine/schrobmachine.
En de andere schuurmachine is een wals schuurmachine.
 

Eikeik

  • #5
Rene Dank voor de tip gaan eea proberen
 

Eikeik

  • #6
Dank voor alle feedback. Met terpentine is getracht de waslaag die nog resteerde te verwijderen. Door het schuren (warmetontwikkeling) was deze dieper gaan zitten. Voor het schuren verwijderen is dus een must, maar niet gebeurd. Zoals gememoreerd resteerde monnikkenwerk. Veel schuren. Veel velen (ontelbaar) versleten. Vloer nu egaal kaal muv zijkanten (moet nog, evenals afschuren met fijnere korrel). Verwachting ma of di volgende week gereed. Dan 7 werkdagen vol bezig (alleen al met schuren) met 1-3 man. Verwachten nu eind volgende week een mooie vloer te hebben. Iets langer dan gepland....ondernemerrisico... Nogmaals dank voor alle feedback en bezint eer ge begint...
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Jij hebt de aspirant schuurders in ieder geval geholpen. Dat verdiend ook een speldje. :P
Google kan het overnemen. Bezint eer ge begint... gaan we veranderen Google voor je begint... :mrgreen:
 

Jantra

  • #8
Inderdaad leren anderen hier weer van ;) Wij staan op het punt onze vloer met waslaag te schuren, maar gaan nu zeker eerst de was laag verwijderen!!!

Hoe hebben jullie het stof verwijderd, bleef er niks achter???
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu