Droogkast Wirlpool AWG 906 riem plaatsen

Rudidress

  • #1
Beste,

Bij mijn droogkast is de riem over, nu heb ik een andere besteld maar het lijkt niet zo eenvoudig om de nieuwe terug te plaatsen. Als je dit moet aanvangen langs de achterzijde is het een hele klus lijkt me om de trommel vrij te krijgen om de riem erover te schuiven.

En hoe zit de riem over het aandrijf wieltje, gewoon recht of over een spantap. Het plastic-wieltje is er ook vanaf gekomen, op het asje van de motor zit draad (M8 denk ik), maar hoe zit dit plastic-wieltje erop.

Heeft er iemand ervaring mee en kunnen jullie we op weg zetten om de herstelling tot een goed einde te brengen.
Alvast bedankt,
Rudi
 

Verboekend

  • #2
Dit gebeurt via de achterkant. Het plastiek wieltje zit vast op de motor zit nog een pin op. Dus niet op de as ! Als je de snaar om de motor as legt dan moet je de motor kantelen waardoor hij achter het wieltje komt. Dit is de Spanrol. Heb je de snaar aan de verkeerde kant gespannen dan verwarmt de droger niet meer.

Met vriendelijke groet

Richard
 

Rudidress

  • #3
Oké Richard bedankt voor je reaktie. Ik begrijp alleen niet hoe je de snaar verkeerd kan spannen. Zit het wieltje niet gewoon tussen de snaar of moet de snaar er langs de bovenzijde of onderzijde over. dan is de snaar hier dubbel?

tot horens,
rudi
 

Co de Witgoedman

  • #4
Snaar moet worden opgespannen door de spanrol, dit gesciedt in dit geval door de motor te kantelen en de veer te spannen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu