Draagvermogen voor decoratieve stenen muur binnen

IChouffe

  • #1
Hallo allemaal,

Ik zou graag een decoratieve bakstenen muur plaatsen in mijn appartement. Het gaat om een gebouw dat in 2009 is gebouw met breedplaatvloeren. Ik zou willen weten of of ik ongestraft zomaar een bakstenen muur kan bouwen zonder dat de vloeren daar teveel onder te lijden hebben. Hoe kom ik daar achter?

Ik denk dat ik zo'n 1000 kg aan stenen bij ga plaatsen tegen een betonnen muur aan

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom gebruik je geen steenstrips? Is veel lichter, makkelijk aan te brengen (lijmen) en ook heel decoratief.

In een appartement heb je te maken met de VVE (koop) of de verhuurder. Die bepaalt wat er constructief gedaan mag worden. Op afstand bepalen of dat kan, alleen aan de hand van het gegeven 'kanaalplaat' lijkt me een gevaarlijk gebeuren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
We kennen het gebouw niet, dus kunnen hier niets over zeggen. Voor hetzelfde geld zit er een grote opening oid. onder.

Maar zoals gezegd kan je beter kiezen voor een lichtere steen(strip).
 

IChouffe

  • #4
Bedankt voor de antwoorden en goede suggestie! Meteen gezocht naar steenstrips van bakstenen. Echt geen probleem om ze te vinden, maar... wat een hoop verschillende!

Mijn vraag was initieel: wat moet ik opzoeken of meten om erachter te komen of mijn vloer dat extra gewicht aan kan. Dus niet of jullie het vanuit alleen de info 2009 en breedplaatvloeren kunnen antwoorden, maar wat er nodig zou zijn om de vraag wel te kunnen beantwoorden. Maaruh, dat is niet meer nodig want steenstrip here we go
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Om daar achter te komen kan je de gegevens van de nieuwe muur en de statische berekening van gebouw én vloer aan een constructeur voorleggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu