Douchedeur bij vijfhoekige douchebak

Daan1988

  • #1
Beste klussers,

In de badkamer heb ik een vijfhoekige douchebak, zie bijgevoegd bovenaanzicht. Langs de twee korte zijden heb ik een muurtje (2 meter hoog) gemaakt van cellenbeton (7cm). De lange achterzijden zijn oorspronkelijke stenen muur. De schuine voorzijde is een (iets aflopend) opstapje met dezelfde hoogte als de douchebak.



Nu ben ik op het punt dat ik de beslissing moet nemen of ik de schuine voorzijde af ga sluiten met een douchegordijn of douchedeur.

M'n voorkeur gaat uit naar een douchedeur, alleen weet ik niet of voor deze situatie geschikte scharnieren/systemen zijn. Het lastige is dat de kopse kant van het muurtje niet haaks staat op de richting van de douchedeur. Het is een hoek van 135 graden ipv 90, zie ook de tekening. Ik heb hier geen ervaring mee, en nu ben ik heel benieuwd of er hier een goede oplossing voor is!

Vriendelijke groet,
Daan
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als je de hoek geen 90 graden maakt, zul een douchedeur op maat moeten laten maken, met aparte schuine profielen.
Je moet zo wie even opmeten, of je wel een standaard deur kwijt kunt.
 

Er!k

  • #3
Als de opening voor groot genoeg is dan kan je ook het cellenbeton net de hoek om laten gaan. Dan heb je weer een haakse rand tov de deur. Zo kan je misschien ook naar een standaard maat deur toe werken
 

Daan1988

  • #4
Dank beiden! Ik neem het mee in m'n afweging.

Kans is groot dat het voorlopig toch maar een douchegordijn wordt. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu