Dansende wasmachine

Andromeda

  • #1
Hallo allemaal! :D


Sinds kort heeft onze 4,5 jaar oude wasmachine problemen tijdens het spoelen/centrifugeren. Het gaat om een wasmachine van het merk LG, type, wd-1274fbn.

Tijdens het spoelen, vlak voor het centrifugeren begint de wasmachine kortstondig te bonken als een gek en danst de hele badkamer door, waarbij de hele flat meegeniet. Tijdens het centrifugeren zelf is er niks aan de hand. Ook als er geen was in de trommel aanwezig is, doet het probleem zich niet voor. Het lijkt alleen bij een bepaald toerental of versnelling van de trommel te gebeuren.

De wasmachine staat op een harde tegelvloer, waterpas en stabiel. De frictie-type schokbrekers die eronder zitten heb ik gedemonteerd en lijken nog prima in orde. Verder zitten er geen losse dingen of kapotte veren aan de trommel die de instabiliteit zouden kunnen veroorzaken. Ook lijkt er geen speling te zitten op de lagers van de trommel zelf, als je de trommel op en neer beweegt in de kuip. Wel is het vreemd dat bij onbalans de wasmachine het programma zou moeten afbreken, terwijl dit dus niet het geval is.

De bovenstaande dingen heb ik allemaal geprobeerd naar aanleiding van alle andere topics in het forum, helaas kon ik het probleem hiermee niet verhelpen, hopelijk heeft iemand hier nog een idee. :)

Met vriendelijke groet,

Mathijs
 

Fiesiekus

  • #2
De schokdempers en veren waarin de kuip hangt; zijn die nog in orde?
 

Rusako

  • #3
Ik herken dit probleem,komt wel eens voor bij sommige types en komt door de bandbreedte van de computer :wink:
 

Andromeda

  • #4
Nou , het probleem is opgelost! :D

In de slang van de kuip naar het pomphuis bleek een euro muntstuk vast te zitten, waarschijnlijk dat hierdoor de wasmachine begint te centrifugeren met nog een hele plens water erin.

bedankt voor de behulpzame reacties...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu