Dakpannen vervangen of coaten

Kanonnenvoer

  • #1
Hallo,
vrienden van ons wonen bij ons in dezelfde buurt in een zelfde soort huis. Door lekkage hebben zij te horen gekregen dat hun dakpannen poreus zijn geworden en vernieuwd moesten worden, de kosten hiervoor zijn €3500,-.
De dakpannen die er nu opzitten zijn van R.B.B. (nu overgenomen door Monier) type Neroma (volgens mij betonnen sneldekkers).
De dakpannen zijn ongeveer 28 jaar en ik vrees dat wij dus eerdaags ook aan de beurt zijn. Mijn vraag is nu of lekkages (we hebben ze nog niet) te voorkomen zijn door de dakpannen te laten coaten, ik heb gekeken op prijsvoorbeelden en dat kwam op ongeveer €800,- voor een zelfde type huis. Heeft iemand hier ervaring met het laten coaten en gaan de dakpannen dan weer lang mee (hoe lang ongeveer?).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Lijkt me sterk, dat de betonnen sneldek pannen poreus zijn geworden, en zo die lekkage veroorzaakt.
Als ik je vrienden was, zou ik toch nog eens iemand anders laten kijken naar die lekkage.
 

Kanonnenvoer

  • #3
Ze hebben er verschillende laten komen en ze zeggen het allemaal, het plastic onder dakpannen is ook helemaal verteerd, aanvankelijk hadden ze het vervangen van het plastic aangeraden, maar omdat dit dakpannen zijn die na een jaar of 30 zo poreus zijn dat ze gaan lekken hebben ze samen met nog enkele buren besloten de dakpannen ook te vervangen. Mijn vraag is of het coaten een goedkope oplossing is en dat de dakpannen weer een jaar of 10 a 15 meegaan.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Heb je een mogelijkheid om een foto te plaatsen van een betonnen poreuze sneldekker?
Ik ben ze zo jong nog niet poreus tegengekomen.

Groeten b
 

Kanonnenvoer

  • #5

De bovenkant van de dakpan

Hier is wel goed te zien dat de dakpan erg brokkelig is.

Een foto van de dakgoot, waarin veel gruis van de dakpannen ligt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Coaten van dakpannen ziet er niet uit. Ik zou de pannen gewoon laten liggen en pas als er lekkage optreedt eventueel overgaan tot vervanging.

Volgens mij valt het wel mee met het poreus worden van betonpannen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Coaten kan ook heel mooi zijn, de buurman heeft zijn sneldekkers laten doen door een Duits bedrijf en het ziet na 2 jaar nog fantastisch uit, als nieuw.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu