Dakopbouw afwerking binnenkant

Nietallesweter

  • #1
Hallo klussers,

Een tijd geleden is er een dakopbouw geplaatst en daarbij hebben we ervoor gekozen om de afwerking aan de binnenkant zelf te gaan doen. Omdat we eerst nog de andere kant van de verdieping aan moesten pakken komen nu pas aan de dakopbouw toe. Het bedrijf heeft bij de plaatsing van de dakopbouw netjes uitgelegd wat we wel en niet moesten doen maar dit was een behoorlijk verhaal dus nu zijn we dat verhaal een beetje kwijt geraakt.
Dakopbouw1.jpg

Dakopbouw2.jpg


Als ik het goed heb onthouden moest er in ieder geval geen isolatie meer tussen komen. Dus dat betekent dat we verder kunnen gaan met het plaatsen van die planken zoals er al een begin was gemaakt door het bedrijf. Deze komen dus net zo direct tegen het dakbeschot en vervolgens direct de gipsplaten op die planken?

Op de 2e foto is het in verband met diepte een beetje lastig te zien. Dat donkere hout is dus een balk en dat lichte hout zijn de planken waarvan een stukje op foto 1 te zien is die dus liggen op het dakbeschot.
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Geen isolatie zeggen ze als er al enigszins dampdichte isolatie zit, maar met de huidige energieprijzen zou ik eerst willen weten wat de huidige isolatiewaarde is.
Extra isoleren kan meestal wel, alleen zijn er voorwaarden.

Voor de rest zou ik aanraden om de bedrijf te bellen. Ik kan vanaf een foto niet zien of het dakbeschot geschikt is om gipsplaten te dragen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu