Wand dakopbouw

Replay

  • #1
Beste mensen,

Een aannemer is bezig om een dakopbouw voor mij te maken. De buiten wanden worden met trespa platen bekleed. Hij is van plan om deze platen rechtstreeks op de balken vast te zetten, tussen de balken en de trespa komt wel een dampdoorlatende folie. onder de folie komt 10 cm steenwol. Aan de binnenkant worden OSB platen gebruikt als dakbeschot en daarop komen de gipsplaten.
Wat vinden jullie van deze opzet?

Ik zelf dacht om tussen de folie en de steenwol osb platen te plaatsen (dus de platen aan de buitenkant) en steenwol te gebruiken met een aluminiumfolie en vervolgens daarop de gipsplaten.

Heel erg bedankt voor jullie advies!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De wand vanaf de binnenkant. Gips, OSB, damprem, isolatie, dampdoorlatende folie, wat ruimte voor ventilatie met buitenlucht en de Trespa.

Begrijp dit nog niet?
"Ik zelf dacht om tussen de folie en de steenwol osb platen te plaatsen (dus de platen aan de buitenkant) en steenwol te gebruiken met een aluminiumfolie en vervolgens daarop de gipsplaten".
Waar zit de aluminiumfolie vanaf de binnenkant gezien.
 

Replay

  • #3
Hallo Wgb,

Bedankt voor je antwoord. Wat ik bedoel met steenwol met aluminiumfolie, is gewoon spijkerflensdeken die aan één zijde voorzien is van dampremmend aluminium. Vanaf de binnenkant gezien, zit deze aluminium na de gipsplaten, dat is wat ik dacht. Zoals je aangeeft komt overeen met wat de aannemer aangeeft. Dat zit dus goed.

Ik vraag mij alleen of het niet noodzakelijk is om na de isolatie en voor de dampdoorlatende folie en de trespa een osb plaat te plaatsen? of maakt dat voor de isolatie en stevigheid van de constructie niet zo veel?

Ik heb nog een vraag, hij wil gebruik maken van OSB 18mm, ik geeft de voorkeur aan underlayment 18mm, maakt dat wat uit voor de isolatie en stevigheid?

Nogmaals hartelijk bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Wij beoordelen geen uitbesteed werk. Vraag de aannemer om uitleg. Of schakel een externe deskundige in. Ook de fabrikant kan informatie geven hoe bv. trespa gemonteerd moet worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu