Cv vaak bijvullen

Jannemanneke

  • #1
Ik heb een AWB cv ketel en nu moet ik de laatste tijd heel vaak bijvullen. (nu al 2 keer in 2 maand) Er zijn onlangs 2 nieuwe radiatorkranen geplaatst, daarna zijn de problemen ontstaan. je zou denken dat het dan daarmee te maken zou hebben, alleen vind ik nergens tekenen van lekkage. Waar blijft al dat water???
Een volgend punt is dat onze cv een automatische onluchter heeft. De laatste tijd hoor je ook steeds vaker dat er lucht uit het ventiel wordt geperst. Er zit dus lucht in de leidingen. Hoe komt die lucht er nu in?
Er zal vast verband zitten tussen die 2 dingen alleen snap ik het niet.
Heeft iemand ideeën?

alvast bedankt
 

Piet48

  • #2
Als hij automatisch onlucht moet er ook weer water bijgevuld worden.

Probeer eens de radiatoren een voor een te ontluchten met de radiator kraan dicht.

Is er toevallig niet een radiator die je niet kan ontluchten en waarvan de kraan niet open is geweest? daarin blijft n.l. veel lucht achter.

Wat je ook kan doen is de pomp als dat mogelijk is tijdelijk op de hoogste stand laten draaien.

Gr. Piet
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #3
Controleer het expansievat eens.
 

Jannemanneke

  • #4
Gisteravond had ik de cv weer bijgevuld, vanochtend lag er een plas water onder de cv installatie. Ook de druk zat net onder de 1.
Ik was het helemaal zat en heb installateur gebeld. Die is net geweest en heeft 'hopelijk' het probleem opgelost. Het ontlucht ventiel bovenop de cv was kapot. Er lag ook een heel klein beetje water bovenop de cv. Alles opnieuw gevuld en nu afwachten of alles nu goed is.

p.s expansievat was ook niet helemaal goed meer, zei installateur. Hoefde niet gelijk iets aan te gebeuren. Iets met de druk in het vat of zo iets??? Ik weet ook niet hoe hij daar achter gekomen is. vergeten te vragen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu